Изабране учеснице за такмичење "Србија у ритму Европе"

Vrbas u izboru za najlepšu pesmu takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Марина Ераковић, Емилија Станојчић, Јована Громовић и Василиса Мирковић представљаће ове године општину Врбас у избору за најлепшу песму такмичења "Србија у ритму Европе". Њихов певачки и плесачки таленат издвојио се међу добрим и храбрим наступима десетина и десетина певача, музичара и плесача, који су се данас појавили на аудицији за учешће у овој, сада већ широм региона познатој манифестацији.

Марину и Емилију, које ће певати, и Јовану и Василису, које ће плесати, изабрао је стручни тим и жири "Србија у ритму Европе", састављен од особа које су учествовале у припремама за популарни квиз "Твоје лице звучи познато" и школовале се на Музичкој академији у Београду. Четири младе Врбашанке ће на завршном такмичењу, пред публиком у Сомбору и пред камерама националне телевизије, певати на норвешком језику, јер је Врбасу додељена управо Норвешка као земља коју представља. Прошле године то је била Финска.

"Припреме за 'Србија у ритму Европе' су у пуном јеку и остала су нам још само три града, од укупно 20, у којим треба да се одрже аудиције. Бирамо најталентованију децу, певаче и плесаче, и са њима ће у наредних пет месеци радити наши најбољи тимови професионалаца. Жири јесте био ригорозан, строжији од мене претходне године, и изабрао је четири младе девојке које ће певати на норвешком језику и приближити ову државу свима онима који буду пратили наше такмичење. Очекујем да наступи учесника буду попут наступа великих звезда и сигуран сам да ће квалитет програма бити још бољи него 2016. године", рекао је након аудиције Игор Карадаревић, директор "Србија у ритму Европе".

За ову годину припремљене су и одређене новине када се ради о гласању. СМС гласање ће највероватније трајати 24 часа, док ће жирији градова учесника гласати поделом поена од 1 до 20, тако што ће свом граду дати један поен, а остале према својој оцени. Ток гласања ће бити стално видљив.

Како се ова манифестација проширила на многе земље региона, у ритму Европе већ певају и играју или ће то убрзо започети, Црна Гора, Македонија, Босна и Херцеговина, Бугарска и Грчка.