Начелник Јужнобачког управног округа у посети Врбасу

Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga, u poseti Vrbasu

Руководство и чланови Штаба за ванредне ситуације општине Врбас састали су се данас са Миланом Новаковићем, начелником Јужнобачког управног округа, и разговарали о функционисању овог тела и превентивним мерама у ванредним ситуацијама. Сусрет је иницирала управа Јужнобачког округа, јер је у претходном периоду у појединим општинама било пропуста у функционисању штабова за ванредне ситуације.

"Врбас је једна од општина која је испуњавала све обавезе. Имамо одличну сарадњу са председником општине Врбас и Општинском управом, а она се потврђује кроз низ активности које спроводимо у Врбасу. Циљ овог састанка је да унапредимо рад Штаба за ванредне ситуације и да се приремимо за  активности у наредниом периоду", рекао је Новаковић.

Према речима Милана Глушца, председника општине Врбас и комаданта Штаба, посета представника Јужнобачког управног округа важна је за општину Врбас. "Могу да се похвалим одличном сарадњом са начелником Новаковићем који има разумевања за све наше проблеме и покушава да нам изађе у сусрет. Посета је иницирана с намером да нам се помогне у решавању проблема и евентуалних ванредних ситуација, заштити аката, да нам се укаже на грешке које праве остале локалне самоуправе. Надам се да ћемо грешке, уколико их има, исправити у ходу и бити добро спремни за сваку ванредну сиатуацију", рекао је Глушац.

Састанку су присуствовали Драган Цвјетичанин, начелник Управе за Ванредне ситуацијуе у ЈБУ округу, Владимир Рагаи, руководилац Одељења за управљање ризиком, и Бојан Савић, шеф одсека ЈБУ округа.