Локални лист "Глас" о општинском веб сајту

Врбаске новине "Глас", у свом последњем броју од 26. јануара, доносе чланак у вези са интернет порталом општине Врбас - vrbas.net . Текст преносимо у целости.

vrbas.net Без премца

Према статистици за 2016. годину, званични Интернет портал (сајт) општине Врбас један је од најпосећенијих, односно најчитанијих у Србији, када су у питању локалне заједнице сa укупним бројем становника до 50.000. И, што је врло значајно, vrbas.net је у сталном тренду повећања броја посетилаца, што је непобитан доказ да овај сајт ужива велико поверење корисника и да су текстови објављени на њему радо читани, да им се верује.

Свакодневно vrbas.net пласира једну до две, а понекад и више информација из ове средине - прецизно, одмерено, без политичке пристрасности, уз одговарајуће фото илустрације, табеле, графичке приказе... По томе се ни један други медиј на овим просторима не може равнати с овом редакцијом.

Податак да је vrbas.net током прошле године имао више од милион и по посета, довољно говори да он у потпуности испуњава своју основну функцију, да свакодневно, благовремено, објективно, професионално и ажурно, са завидном новинарском и елементарном писменошћу, кратко и јасно, информише најширу јавност о свим, иоле значајнијим догађајима на територији врбаске општине. Дневно, у просеку, овај портал „отвори“ око 4.500 корисника интернета са свих меридијана, што на месечном нивоу досеже завидну бројку од скоро 133 хиљаде читалаца. Подједнако су, у зависности од актуелности, заступљене информације из делокруга рада локалне самоуправе, привреде, друштвених делатности, комуналија, културе, спорта, разна саопштења, интервјуи, конкурси, јавни позиви...

Свакако, ту нема дилеме, овај портал даје значајан допринос афирмацији наше локалне заједнице у ширим оквирима, о чему сведочи и чињеница да је врло често – готово свакодневно – цитиран (преношен у обради, или дословце преписиван) на многим сајтовима и у штампаним и електронским медијима широм Србије и региона (па и у „Гласу“).

С правом, vrbas.net заслужује епитет перјанице савременог локалног новинарства, не само у веб (интернет) оквирима, већ и уопште.

П.К.
Глас, 26. јануар 2017.