Секретар Вулетић посетио Геронтолошки центар

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић посетио је данас Геронтолошки центар и упознао се радом ове установе а затим и са целим системом социјалне заштите у општини Врбас. Вулетић је о плановима за 2017. годину, проблемима у установама и организацијама, као и о унапређењу сарадње Покрајинског секретаријата са носиоцима послова у локалним заједницама, разговарао са Радмилом Мусић,  директорком ГЦ, Надом Батрићевић, директорком Центра за социјални рад, Предрагом Радовићем, директором Филијале ПИО Фонда Врбас, Татјаном Глушчевић, секретарком Црвеног крста, и Миланом Глушцем, председником општине Врбас.

Радмила Мусић захвалила се у име Геронтолошког центра секретару Вулетићу и председнику општине Глушцу на подршци коју у континуитету пружају установи. "Упознали смо секретара са радом Геронтолошког центра и указали на потребе који би требало реализовати у циљу испуњавања функционалних и структуралних стандарда и добијања лиценце за пружање услуге смештаја. Захваљујем и на средствима која смо од покрајиснког секретаријата добили у децембру претходне године, прецизно 3,7 милиона динара, за адаптацију и модернизацију котларнице, уградњу аларма за дојаву пожара у одељењу у Куцури, и за инсталацију новог софтвера којим су умрежене све установе социјалне заштите у Војводини. Надам се да нам Покрајински секретаријат за социјалну политику пружити подршку како би од надлежног министарства добили средства за доградњу лифта који нам је неопходан у поступку добијања лиценце", рекла је Мусић.

Милан Глушац изразио је задовољство због јасно исказаног интересовања покрајинског секретара и његовог тима за рад Геронтолошког центра у Врбасу и изразио да спремност локалне самоуправе да учествује у пројектима унапређења услуга у овој установи.

"Користимо сваку прилику да помогнемо рад Геронтолошког центра, најчешће кроз опремање неке од служби које функционишу у њему. Сагледали смо све проблеме и спремни смо да се, у складу са могућностима, укључимо пројекте који буду одобрени, јер нам је веома важно да наши суграђани у трећем добу на овом месту добију квалитетну заштиту и миран живот. Најбитније је да имамо добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за социјалну политику, што потврђује и ова посета", рекао је Глушац.

Покрајински секретар Вулетић веома добрим је оценио рад запослених и ниво услуга у Геронтолошком центру, истичући да томе свој пун допринос даје и одговоран однос локалне самоуправе.

"Добар однос не огледа се само у раду Геронтолошког центра већ и на целом пољу социјалне заштите. Ова радна посета и састанак са представницима свих установа и организација социјалне заштите треба да нас усмери шта чинити у 2017. години, која је проглашена за годину социјалне заштите. Управо зато држава наставља лиценцирање свих установа социјалне заштите које су до 22. маја 2016. поднели захтев за ову процедуру. Циљ нам је помоћи установама да што пре дођу до испуњености критеријума и постављених услова, те да до краја године добију лиценце. Могу да се похвалим да смо, уз подршку Покрајинске владе, буџет секретаријата за 2017. годину увећали за 40 одсто и средства ћемо употребити за унапређење социјалне заштите. Позитивне и активне мере заштите ћемо задржати, само за заштиту деце је издвојено више од 600 милиона динара, пуном снагом подржавамо и програм вантелесне оплодње и покушавамо да поправимо демографску слику Војводине, подржаћемо удружења борачке и инвалидске заштите, морамо да унапредимо положај Рома, оснажимо родну равноправност, и све су то обевезе нашег секретаријата", рекао је за vrbas.net Вулетић.