Деца из општине Лепосавић посетила Врбас

Ученици из три основне школе из Лепосавића, Сочанице и Лешка на Косову и Метохији, боравили су претходних дана у посети војвођанским градовима. Уз Бачку Паланку где су били смештени, деса са КиМ посетили су Палић, Бечеј, Кулу, Врбас и друга места. За њих је у Врбасу био осмишљен програм посета удружењима и установама, а већ први контакти међу вршњацима из два града обећавају нова пријатељства.

"Током посете нашем граду малишане из општине Лепосавић упознали смо са радом Спортског удружења 'Виногради', а затим и са понудом Центра за физичку културу 'Драго Јововић'. Боравили су на базенима и теренима центра, а затим је њима у част организована вечера после које су наставили своје путовање. Надамо се да смо били добри домаћини, да су наши гости током кратког боравка у Врбасу упознали неке нове другаре, а желимо да их дочекамо поново и још боље им представимо наш град и угостимо их", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је организовао пријем за децу са Косова и Метохије.

Организатори четвородневне екскурзије били су Канцеларија за Косово и Метохију и Скупштина општине Бачка Паланка, а иницијатори посете Врбасу организација "Зора".