Потписан Споразум о организовању Купа нација у боксу

Милан Глушац, председник општине Врбас, Јовица Панић, технички директор Боксерског савеза Србије, и Жељко Жмукић, председник Бокс клуба "Чарнок", потписали су данас у Врбас Споразум о организовању међународног боксерског турнира - Куп нација за јуниоре и јуниорке. Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић" биће домаћини престижног боксерског турнира у периоду од 24. до 27. августа, а наступ својих боксера потврдило је 16 држава.

"Ова спортска манифестација још је једна прилика да Врбасу вратимо епитет града спорта. Локална самоуправа учествује у организовању разних турнира и спортских такмичења, и ово је велики спортски догађај за наш град. Ванредно и редовно финансирамо рад више од 60 спортских клубова у општини, такође и све манифестације, и очекујем да ће и овај турнир бити успршно организован, да ће сви учесници и гледаоци бити задовољни. Турнир је прилика да јавности представимо и још једном потврдимо квалитет свих врста услуга Центра за физичку културу", рекао је након потписивања споразума Глушац. Он се захвалио Боксерском савезу Србије и Бокс клубу "Чарнок", једном од организатора турнира, на понуди да Врбас буде домаћин Купа нација. "Ако турнир заживи како се планира, Врбас би могао бити домаћин Купа нација наредних пет година, што је добра врста промоције града и општине, као и добра економска прилика за развој пословања бројних предузетника", рекао је Глушац.

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, честитао је Бокс клубу "Чарнок" и Боксерском савезу Србије на храбрости да крену у реализацију велике идеје као што је организација Купа нација за јуниоре и јунуорке, и обећао да ће општина Врбас и ЦФК "Драго Јововић" учинити све да буду добри домаћини такмичарима из бројних земаља, са жељом да турнир и у будућности буде смештен у Врбасу.



Јовица Панић из Бокс савеза Србије истакао је да је одзив 16 светских репрезентација, међу којима су и боксерске велесиле Русија и Казахстан, најбољи показатељ да је Врбас и претходних година био добар домаћин боксерских турнира. "Задовољни смо халом, смештајним капацитетима и услугама које прате цео догађај, а да комплетна локална самоуправа није била укључена у организацију претходних боксерских манифестација, данашњег одзива за Куп нација не би било. Честитам свима коју су били укључени у организацију претходних година, као и онима који то раде данас, и знам да ће све бити на највишем нивоу. Ово је једини турнир за овај узраст у целом региону, први пут се организује после више од 20 година, и очекујем прави спектакл", рекао је Панић.

Пре потписивања споразума одржан је састанак организационог одбора турнира, на којем су учествовали представници свих установа, јавних предузећа и удружења која учествују у припреми турнира.

Јован Ковачевић, представник ЦФК "Драго Јововић", уверио је све присутне да ова установа спремно чека младе такмичаре. "Урадићемо све што је до нас да се гости Врбаса осећају угодно. Ово је за нас прилика да се представимо међународној јавности и, и поред великог искуства, радимо свакодневно да би све протекло у најбољем реду", рекао је Ковачевић.