Општини Врбас 3,5 милиона динара за уређење копова

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић, уручио је данас појединим војвођанским општинама и локалним самоуправама 13 уговора о додели средстава за рекултивацију напуштених копова без титулара. Један од одобрених уговора потписао је и Милан Глушац, председник општине Врбас, и према његовим одредбама локална самоуправа добила је 3,58 милиона динара за уређење старог копа крај Змајева. Укупно је за ове послове издвојено 46 милиона динара.

"Бесповратна подстицајна средства додељена су локалним самоуправама и месним заједницама на основу десетак критеријума, који су, између осталог, уважавали удаљеност копа од урбаног дела града, вредност пројекта, да ли је коп уписан у катастар напуштених копова, врсту рекултивације, развијеност општине и друго. Појединачна вредност додељених уговора износи око 3,5 милиона динара и та ће средства бити потрошена за пошумљавање, изградњу дечјих игралишта, и друге намене које су у одобреним пројектима дефинисане", рекао је секретар Грбић. Приликом доделе уговора Грбић искористио прилику да посебно издвоји рад руководства и администрације у општини Врбас, који, како је рекао, редовно прате све конкурсе Покрајинске владе и секретаријата, и тако својој општини обезбеђују подршку и значајна финансијска средства за лакшу реализацију планираних пројеката. 

"Овога пута добили смо 3,5 милиона динара за уређење напуштеног копа. За нас сваки пројекат који реализујемо уз подршку Покрајинске владе и њених секретаријата има вишеструк значај; уређујемо локалну средину, унапређујемо услове живота за грађане, а приликом реализације пројекта из средстава која нам се одобре зарађују наша предузећа и радници. Тако штедимо локални буџет и његова средства усмеравамо у друге важне послове. Учествујемо на свим конкурсима, а захваљујући разумевању Покрајинске владе у претходном периоду покренули смо важне пројекте. У овом послу рекултивације већ смо имали успеха, на једном од бивших копова направили смо игралиште за децу, а оно је помогло да се формира и једно ново спортско удружење", рекао је након потписивања уговора Глушац.