Erste банка помаже отварање Дневног боравка

Erste банка прикључила се великој акцији прикупљања помоћи за завршетак радова на изградњи Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом. Ова банка поклонила је намештај који ће бити искоришћен за опремање канцеларија у наведеном објекту.

"У протекла два месеца, од како смо почели са активностима за прикупљање средстава за завршетак градње објекта за Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом, одржано је неколико хуманитарних акција, а више привредних субјеката и појединаца, наших суграђана, понудило је своју помоћ. Руководство Erste банке је увидело потребу локалне самоуправе за објектом овог типа и прикључило се акцији одлуком да нам поклони намештај за опремање канцеларија. За нас је сваки вид помоћи драгоцен и искрено захваљујем Erste банци на друштвено одговорном деловању у нашој локалној заједници", рекла је Данијела Илић, чланица Општиског већа.

Основна идеја цела акције је да се завршетком Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и инвалидитетом и увођењем нове услуге, смањи ризик од издвајања ових лица из биолошких породица и омогући останак у амбијенту из кога потичу, уз стручну подршку специјализоване службе. "Кроз услугу Дневног боравка корисници у организованом окружењу и уз потребни надзор, задовољавају развојне потребе, стичу и развијају животне вештине, личну и друштвену одговорност ради развоја самосталности, социјалних и сазнајних и других важних функција. Овом услугом реализује се позитивно и конструктивно искуство боравка изван породице, а члановима породице слободно време за бављење радним и другим активностима", рекла је Илић.