Ђаци у акцији "Чувајмо свој град" ЈКП "Комуналац"

У сусрет Дечјој недељи, која је заказана за наредну седмицу, Јавно комунално предузеће "Комуналац", у сарадњи са Општином Врбас, Еколошким покретом Врбас и основним школама, организовало је данас едукативно-еколошку акцију "Чувајмо свој град", у којој су учествовали бројни ученици нижих разреда.

"Ово није била идеја руководства фирме већ запослених, који су препознали потребу да и ван свог радног времена промовишу здраву животну средину и да едукују најмлађе генерације како да се односе према њој. Они треба да живе у чистом граду и наша је обавеза да подижемо свест грађана о значају заштите животне средине. Ђаци прваци представљају будућност у коју се мора улагати", рекао је Игор Шкундрић, извршни директор ЈКП "Комуналац".

"Акција представља наставак изузетне сарадње са Јавним комуналним предузећем 'Комуналац', са чијим смо руководством договорили да овакве радионице организујемо што чешће. Док се у образовни систем не убаци као обавезан предмет Чувари природе, ми морамо што чешће вршити едукацију деце и будити у њима свест о значају заштите животне средине", рекао је председник Еколошког покрета Врбас Ратко Ђурђевац.

Поред теоретског дела, ученици су имали прилику да разговарају са радницима ПЈ "Чистоћа" који раде на уређењу градских улица, као и да се упознају са механизацијом која се користи на пословима уређења.