Постављене две прилазне рампе за инвалиде

За нешто више од две недеље на два места у Врбасу, на уласку у зграду Центра за социјални рад и у зграду Скупштине општине Врбас, постављене су рампе за улазак лица са инвалидитетима.

Постављање рампи било је најављено на трибини "Положај особа са инвалидитетом". Тада су побројане бројне установе којима због ахитектонских баријера не могу приступити ова лица, али и обећано да ће она места над којим надлежност има локална самоуправа, ускоро бити прилагођена потребама инвалида.

Прилазна рампа код Центра за социјални рад постављена је на иницијативу установе, а у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Форумом младих са инвалидитетом из Београда. Само на евиденцији Центра за социјални рад налази се 400 особа са инвалидитетом, па ће приступ услугама које пружају постављањем рампе бити значајно олакшан.

"Уз постављање приступних рампи припремили смо и пројекте обарања ивица на тротоарима Врбаса на још неким локацијама, а циљ нам је и да мапирамо све локације на којим треба радити и припремити новац за извођење тих послова у 2018. години", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа.