Редовним платишама попуст на цену грејања

На предлог Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа "Стандард" Општинско веће Врбаса донело је одлуку да одобри попусте од пет, односно три процената корисницима услуге снабдевања топлотном енергијом који благовремено измирују своје рачуне, саопштено је из овог предузећа.

"Свим физичким лицима корисницима грејних услуга које пружа ЈКП Стандард одобрава се попуст у случају благовременог измирења доспелих обавеза за редовне услуге у валути плаћања. Попуст од 5% одобрава се корисницима који накнаду испоруке топлотне енергије плаћају по утрошку, на износ варијабилног дела накнаде за утрошену количину енергије за текући месец, за време трајања грејне сезоне, у случају благовременог измирења доспелих обавеза за редовне услуге у валути плаћања.

Попуст од 3% одобрава се корисницима који накнаду за испоруку топлотне енергије плаћају по м², на износ рачуна за текући месец, у случају благовременог измирења доспелих обавеза за редовне услуге у валути плаћања. Одлука ће се примењивати почев од рачуна за октобар 2017. године", стоји у саопштењу.

На овај корак у "Стандарду" и локалној самоуправи су се, како истичу, одлучили у жељи да се изађе у сусрет "најсавеснијим и најодговорнијим платишама који све своје доспеле обавезе плаћају на време и тиме доприносе стабилности пружања грејних услуга".