Опремање два нова дечија игралишта, у Равном Селу и у насељу Виногради

Данас су почели радови на опремању два нова дечија игралишта, док ће на пет постојећих бити допуњен недостајући мобилијар. Нова дечија игралишта биће постављена у Равном Селу, на углу Загребачке и Сутјеске улице и у насељу Виногради у Врбасу.

На пет локација у граду, на постојећим игралиштима на Јасикама, Његошевој улици, теренима „Младост“, „Киме Виславски“ и „Јамурача“, поставиће се нови недостајући мобилијар. Сви набављени реквизити задовољавају безбедносне стандарде СРПС 1176. Укупна вредност ове инвестиције износи 799.200 динара са ПДВ-ом и финансира се средствима из буџета општине.

Обилазећи радове, председник општине Врбас Милан Глушац је истакао: „Ово је наставак пословне политике локалног руководства коју спроводимо задњих неколико година и коју смо означили као један од приоритета у нашем раду, а то је брига за наше најмлађе суграђане. Ове године опремили смо у потпуности пет нових игралишта, а постојећа у свим месним заједницама су допуњена са новим мобилијаром. И следеће године наставићемо са опремањем нових игралишта, како би свој деци наше општине омогућили да у близини својих домова имају безбедна и лепа игралишта.

„У плану је и опремање игралишта са урбаним парковским мобилијаром, које ћемо спровести на пролеће следеће године, а у сарадњи са МЗ трудићемо се и да додатно озеленимо те површине. Хтео бих да истакнем да је у току израда Катастра дечијих игралишта на целој територији општине Врбас и њено уношење у општински ГИС, чиме ћемо сагледати потребе за новим локацијама игралишта и олакшати и модернизовати редовно одржавање постојећих“, рекао је Глушац.