Пријем за најбоље спортисте

Милан Глушац, председник општине Врбас, Миљана Штулић, заменица председника, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, примили су данас спортисте из више клубова који су током 2017. године на домаћим и међународним такмичењима забележили посебно вредне резултате.

Овога пута посебно су се издвојили чланови Пливачког клуба Врбас, Теквондо клуба из Савиног Села, Џудо клуба Тори и Клуба борилачких вештина Врбас, окићени најсјајнијим медаљама са првенстава Србије, Европе и света, у разним старосним групама.

"Општина Врбас и наредне године планира да издвоји значајна средства за спортисте и спортске клубове. Покушавамо на разне начине да помогнемо и унапредимо спорт у нашој општини, да створимо услове да се млади баве спортом и тако израсту у успешне и здраве људе. Један од циљева данашњег пријема јесте и да нам спортисти и њихови тренери кажу са којим проблемима се сусрећу, како би могли лакше да одговоримо њиховим захтевима", рекао је Глушац. Он је подсетио да се подршка клубовима показује и кроз обезбеђивање бесплатних термина за тренирање у Центру за физичку културу, кроз превоз спортиста и опремање и сређивање спортских игралишта, што захтева много новца, али то је обавеза локалне самоуправе коју са задовољством испуњава.

Према речима Срђана Станића, члана Општинског већа, спортисти најбоље представљају своју општину и гради и заслужују пуну подршку. "Поносни смо што ови млади људи на најбољи могући начин представљају наш град у земљи и у иностранству. Честитамо им на успеху и желимо да следеће године постигну још боље резултате", рекао је Станић.