МК Група опремила рачунарски кабинет у ОШ "Петар Петровић Његош"

Компанија МК Групa донирала је компјутерску опрему Oсновној школи "Петар Петровић Његош", чиме је показала да је континуирано улагање у образовање младих, поготово у области информационих технологија, једна од окосница њених друштвено одговорних активности, саопштено је из компаније. Донацију је уручио директор МК Групе Јован Пурар.

"Потреба за дигиталном писменошћу данас је неопходна чак и у најранијем школском узрасту. Управо због тога, компанија МК Група одлучила је да опреми рачунарски кабинет ове основне школе. Верујемо да су млади будућност наше земље и да треба улагати у њихова знања и развој потребних вештина које ће им бити од великог значаја у будућности. Опремањем рачунарског центра новим лап топовима и интерактивном таблом желимо да их подстакнемо да буду креативнији, али и да допринесемо модернизацији, дигитализацији и напретку образовања наших младих. Надамо се да ће се у опремљеном рачунарском центру рађати велики број креативних идеја, као и да ће се у њему развити нови лидери који ће даље предводити наш технички и технолошки развој и унапређење ИТ области “, истакао је Пурар.

Директорка ОШ "Петар Петровић Његош" Биљана Рашковић изјавила је да јој је драго да појединци и компаније попут МК Групе препознају значај улагања у образовање младих. "Ова донација не само да представља корак напред у модернизацији наставе у нашој школи већ и много важније – ученицима ће омогућити да стекну и унапреде своја знања и вештине у информационим технологијама, области која ће им свакако користити у даљем образовању и развоју", рекла је Рашковић на свечаности која је уприличена поводом донације и обележавања школске славе Свети Сава.

Основна школа "Петар Петровић Његош" недавно је прогласила председника компаније МК Група Миодрага Костића кумом те образовне институције и тиме указала част свом бившем ученику.