Врбас домаћин Сајма образовања

У Врбасу ће у петак бити одржан Сајам образовања. Уз средњошколске, више и високе просветне установе које ће промовисати образовне профиле које нуде будућим ученицима и студентима, на сајму ће се представити и социјални партнери који учествују у систему дуалног образовања, попут компанија "Витал", "Carnex" и "Тривит".

Током сајма биће организован и радни састанак на тему "Предузетништво", на ком би требало да учествују представници Школске управе, Привредне коморе, средњих школа као и координатори за дуално образовање у општинама Кула, Мали Иђош, Србобран и Врбас. 

Национална служба за запошљавање представиће пројекат "Клуб за тражење посла", док ће Основна школа "Светозар Милетић" организовати предавање на тему "Предузетне школе", као једна од установа која је укључена у пилот пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Отварање Сајма образовања заказано је за петак, 23. фебруара у 10.00 часова, у Центру за физичку културу "Драго Јововић". Организатори позивају и друге привредне субјекте да се придруже Сајму и тако помогну реализацију стратешког циља Владе Републике Србије - увођење младих у предузетништво и успостављање система који образује младе за потребе привреде и омогућава им запослење.