Обележен Дан школе "Бранко Радичевић"

Свечаним програмом у ком су учествовали бројни ученице свих генерација, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Равно Селу обележен је Дан школе. Установа стара скоро три века носи име великог песника српског романтизма, рођеног 28. марта 1953. године, најстарија је у општини Врбас и једна од најстаријих у Војводини.

У програму под називом "Кад су Дунавом пловиле шајке", представљен је историјат саме Војводине, насељавања Срба и других народа у ове крајеве, са посебним освртом на Старе Шове, како се некада звало Равно Село. У припремању програма учествовале су наставнице Смиљана Теофанов и Оливера Пантовић, заједно са учитељицом Нелом Стијеповић. Учествовали су ученици од 2. до 8. разреда, уз подршку Фолклорног ансамбла 'Старе Шове' и њиховог тамбурашког оркестра.

"Локална самоуправа одржава добре везе са свим образовним установама, па тако и са Основном школом 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. У претходном периоду доста смо радили на подизању школске инфраструктуре и ученичког стандарда, јер је улагање у децу улагање у будућност државе. Овде је коначно завршена спортска сала, једна од најсавременијих у општини Врбас, комплетно је сређена Основна школа 'Петар Петровић Његош', а по програму Канцеларије за управљање јавним улагањима, биће обновљене још две наше школе. То су веома важни пројекти за нас и уверен сам да смо на добром путу да област образовања одлично уредимо", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, који је присуствовао Дану школе "Бранко Радичевић".