Невена најбоља из немачког, Његошевој школи највиша оцена

Невена Мијановић, ученица осмог разреда Основне школе "Братство-јединство" из Врбаса, освојила је прво место на Републичком такмичењу из немачког језика, које је одржано у Ћуприји.

Републичко такмичење се састоји из писменог и усменог дела. На писменом делу вршила се провера разумевања писаног текста, провера разумевања говора и провера знања о језику. Усмени део такмичења подразумевао је проверу говорне вештине ученика. У веома снажној конкуренцији ученика из целе Србије, Невена је успела да освоји највећи број бодова и избори прво место. За такмичење је спремала наставница немачког језика Анкица Станишић. Овај успех Невени доноси додатних шест бодова приликом уписа у средњу школу.

Из области просвете стиже још једна добра вест; након посете Комисије за екстерно вредновање квалитета рада школе, Школске управе у Новом Саду, Основна школа "Петар Петровић Његош" из Врбаса оцењена је четворком – највишом оценом. "Након боравка у школи, посете часовима, разговора обављених са запосленима, ученицима и њиховим родитељима, представници Комисије истакли су да све оно позитивно што су доживели у Основној школи 'Петар Петровић Његош' нису ни у једној другој школи. Највиша оцена резултат је труда целог колектива", саопштено је из ове образовне установе.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја вредновало је највишом оценом укупно седам школа у општини Врбас.