Привредници из Црне Горе посетили Врбас

Привредници из Црне Горе, предвођени председником Привредне коморе ЦГ Властимиром Голубовићем, посетили су данас Врбас и састали се са руководством локалне самоуправе и колегама из привреде. Тема сусрета биле су могућности сарадње две стране, успостављање конкретних односа међу привредним субјектима и заједнички наступ на трећим тржиштима.

"Традиционално, сарадња Црне Горе и Србије, а у Србији и Војводине и конкретно града Врбаса, увек је била веома добра и на високом нивоу. Врбас је у бившој држави увек био важан привредни центар а и данас је остао са озбиљним потенцијалима и сви производи који се производе у овом региону присутни су на нашем тржишту, али треба покушати искористити прилику да се то још унапреди и побољша, на задовољство обе стране. За нас је важна сарадња у пољопривреди, прехрамбеној индустрији и туризму, затим и на пољу услуга, као што је сервис који привредницима из Србије може пружити лука Бар, и управо је ту већ учињен конкретан договор у сусретима привредника Црне Горе и Војводине", рекао је Голубовић. 

Међу привредницима из Црне Горе били су први људи Луке Бар, Плантажа, компанија Стадион, Јадроагент, Ловћен инвест, Јовови и других. Сусрету привредника из Црне Горе и Врбаса присуствовао је и Драган Канкараш, генерални конзул ЦГ у Србији.

"Сарадња привреда Врбаса и Црне Горе је вишедеценијска и може бити још боља. Имали смо прилику да чујемо како послују неке познате црногорске компаније, да им представимо неке компаније из нашег града и околине, и надам се да ће неке од њих у билатералним контактима успоставити конкретне облике сарадње. Нова тржишта и потреба за новим количинама робе могу довести до отварања нових радних места, а то је оно што највише интересује општину Врбас. Увек планирамо да у контакте које одржавамо као локална самоуправа, уведемо и привреднике и створимо им прилику да се промовишу на разним местима, понуде своје производе и услуге, и тако дођу до нових партнера", рекао је након сусрета привредника из Врбаса и Црне Горе Милан Глушац, председник општине Врбас.