Врбас и "Солидарност" помажу избегле и расељене

Избегла и расељена лица која бораве у општини Врбас имала су прилику да учествују у радионици посвећеној развоју и вођењу малих, породичних бизниса, коју је за њих организовала локална самоуправа и Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност". Пројекат одржавања ових радионица финансира Биро Владе САД за становништво, миграције и избеглице.

"Од како смо завршили регионални стамбени програм и решили стамбено питање за 23 породице, заједно са 'Солидарношћу' обишли смо све ове породице и обезбедили им разне машине, алате и опрему за породичне бизнисе, како би сами приходовали и тако унапредили свој материјални положај. Ова радионица полазницима треба да послужи да науче како да развију своје бизнисе, испитају тржиште, пласирају своје производе и услуге и тако остваре што боље резултате у пословању", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа. 

Предавање учесницима радионице одржао је Мирко Вукчевић, координатор пројекта чије пуно гласи "Интегрисана подршка расељеним особама и избеглицама у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији". "Наш задатак је да избегличким и расељеничким породицама којима су држава и локална самоуправа помогле да реше стамбено питање, помогнемо да се економски осамостале и преузму бригу о себи. Пројекат је почео да се спроводи још пре 17 година, више од 2.500 породица је прошло кроз њега и оне сада успешно раде и привређују", рекао је Вукчевић.