У "Цврчку" одржана радионица "Рецепт за пријатељство"

У вртићу "Цврчак" Предшколске установе "Бошко Буха", у Бачком Добром Пољу, одржана је радионица "Рецепт за пријатељство", коју је организовало Удружење грађана "Женски центар – Хоризонт". Подршку у организацији пружили су и ЈКП "Стандард" и запослени у "Цврчку".

"Удружење грађана 'Женски центар - Хоризонт' има за циљ промоцију и унапређење родне, полне и старосне равноправности, а делује и у спречавању свих форми насиља и дискриминације. Кроз креативну радионицу 'Рецепт за пријатељство' покушавамо да најмлађима дочарамо важност пријатељства као основног састојка живота, а на индиректан начин укажемо на свеприсутан проблем који се јавља међу младима - вршњачку нетолеранцију и вршњачко насиље. Потрудили и да простор у којем деца овог објекта бораве оплеменимо и новим теписима, на чему се захваљујемо младој предузетници из Врбаса Александри Делибашић. Ликовни материјал који смо користили обезбедило нам је Јавно комунално предузеће 'Стандард', због чега захваљујемо директорици Маријом Милуновић", рекла је Мирјана Копривица, председница "Хоризонта".

Заједно са децом, васпитачицама и аниматоркама, радионици је присуствовала и Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас. "Мени, првенствено као мајци, а затим и као заменици председника општине, веома је драго што имамо удружења која се баве друштвено одговорним радом. Локална самоуправа је ове године финансијски подржала близу 80 удружења, а драго ми је што су многа од тих удружења активна, и ова данашња активност то доказује", истакла је Штулић. 

На посети и поклонима организаторима и спонзорима се захвалила Љубица Мирковић, сарадник у ПУ "Бошко Буха".