Где утрошити 23.000 евра? Учествуј у анкети!

Од среде, 06. јуна, до четвртка, 14. јуна, грађани општине Врбас имају прилику да учешћем у анкети одреде у који пројекат ће бити усмерено 23.000 евра добијених у великој наградној игри "Узми рачун и победи 2018".

Анкета се спроводи у свим месним заједницама општине Врбас и у Канцеларији за младе општине Врбас, свакога радног дана у наведеном периоду од  07.00 до 19.00 часова. Право учешћа имају пунолетни грађани са пребивалиштем у општини Врбас.

Пројекти за који ће се гласати су:

1. Опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом - у општини Врбас живи 218 особа, деце и омладине са инвалидитетом. Како би се смањио ризик од њиховог издвајања из биолошких породица, локална самоуправе је обезбедила адекватан простор за њихов свакодневни боравак у којем имају подршку специјализованих служби. У организованом окружењу и уз надзор, деца могу и изван породице да задовоље развојне потребе, стекну и развију животне вештине, личну и друштвену одговорност. Да би им се пружила услуга која до сада није постојала у Врбасу, објекат у којем бораве је потребно опремити сензорном собом. То је иновативна метода рада са децом са различитим развојним поремећајима. Састоји се од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом, поремећајима сензорне интеграције. Сензорна соба код детета ствара осећај сигурности и смирује га, подстиче на учење, поспешује концентрацију, унапређује комуникацијске вештине, спречава честе и нагле промене расположења и неодговарајуће реакције, побољшава самоконтролу, побољшава квалитет живота деце. Деца и млади са инвалидитетом повећали би своје капацитете и компетиције за самосталан живот. Чланови породице имали би времена да се радно ангажују како би побољшали материјални положај своје породице.

2. Сређивање трибина и санирање терена спортских друштава "Јасике" и "Виногради" -  на спортским теренима „Јасике“ и „Виногради“ осим редовних рекреативних и спортских активности, одржавају се и бројне културне манифестације, спортски турнири, музичке и фолклорне приредбе. У циљу задовољења потреба корисника терена потребно је извршити низ грађевинских радова и обновити постојећу опрему на трибинама која је дотрајала. Пре свега, неопходно је асфалтирати поједине делове терена и обложити трибине штафлама како би се публици омогућило да прати догађања.

3. Уређење Центра за физичку културу "Драго Јововић" - Центар за физичку културу "Драго Јововић" је комплекс који поседује велику и малу халу, теретану, стрељану, куглану, стонотениске сале, отворене спортске терене, зимски и летњи базен, ресторан са две сале, кафе баром. Имајући у виду велики број манифестација које се током године одрже у Центру за физичку културу, постоји потреба за његовим уређењем – пре свега замена седишта у халама и набавка лежаљки за базене. Како Центар поседује и смештајне капацитете идеја је да се омогући и услуга доручка, те је неопходно набавити кухињску опрему, пре свега фрижидере. Циљ Центра је пружање врхунске услуге, квалитетног смештаја и великог избора за одмор и рекреацију корисника.