Борба против дијабетеса настављена у Куцури

Апотека Врбас, у сарадњи са Удружењем за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" и Домом здравља "Вељко Влаховић", организовала је данас у јединици за издавање готових лекова у Куцури, акцију бесплатног мерења нивоа шећера у крви и саветовање за све који су учествовали у њој. Током акције ниво шећера у крви измерен је код четрдесетак становника Куцуре. Истовремено, фармацеутска кућа "Адок" поклонила је пацијентима 14 апарата за мерење шећера.

Како је саопштила Јелена Ђуровић, дипл. фарм. спец. и директорка Апотеке Врбас, ова здравствено-промотивна активност Апотеке Врбас организована је у циљу превенције болести, унапређења здравља становништва, пружања квалитетних фармацеутско-терапијских услуга и повећања задовољства корисника.

"Свим учесницима у акцији јасно је поручено да су здраве животне навике, редовна физичка активност, редовна контрола и самоконтрола, као и придржавање прописаних терапија, најважнији фактори превенције дијабетеса. О опасностима које носи ова болест и како и на који начин спречити компликација које настају због ове болести, учесницима у акцији говорила је др Сања Максимовић из Дома здравља 'Вељко Влаховић'. Искористили смо прилику и једном броју Куцурана поклонили апарате за самоконтролу нивоа шећера. Сличну акцију поновићемо током новембра у Врбасу", рекла је Ђуровић и захвалила фармацеутској кући "Адок", Удружењу "Плави Врбас" и Дому здравља "Вељко Влаховић" на учешћу у организовању и спровођењу акције.