Припремљен План јавног здравља

Савет за здравље општине Врбас припремио је План јавног здравља за период 2018 - 2025. година. Ради се о стратешком документу који "дефинише спровођење друштвене бриге за јавно здравље на локалном нивоу кроз посебне програме јавног здравља од интереса за становништво, кроз мере и активности у три кључне области деловања јавног здравља, и то: физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенција болести, животна средина и здравље становништва".

"План јавног здравља општине Врбас припремљен је као одговор на бројне промене, старење становништва, пораст појединих врста оболевања, раст економских неједнакости, промене у животној средини и еколошке проблеме, и у њему су формулисани специфични и појединачни циљеви, као и активности и мере за њихову реализацију", рекао је др Горан Ђуровић, председник Савета за здравље и члан Општинског већа задужен за област здравства.

Овај документ постаће важећи када га усвоји Скупштина општине Врбас, а тренутно је отворена јавна расправа о његовој садржини. Јавна расправа траје осам дана од дана објављивања, до 30. новембра. Примедбе и предлоге грађани могу доставити на адресу Општинског већа: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу: Општинска управа Врбас, 21460 ВРБАС, Маршала Тита 89, за Комисију за израду Нацрта Плана јавног здравља општине Врбас 2018-2015. године. План јавног здравља за период 2018 - 2025. година можете видети овде.