ЦППОВ у фокусу интересовања свих делова друштвa

У оквиру пројекта "Посете институција и државама - чланицама Европске уније", који за републичке и локалне органе власти, цивилни сектор и медије, организује Делегација ЕУ у Србији, данас је Централни пречистач за прераду отпадних вода Врбас - Кула посетила студијска група коју су чинили представници ових органа и делова друштва.

Постројење у Врбасу изабрано је као пример пројекта који у Србији спроводи Делегација ЕУ, а након посете исте студијске групе једном сличном пројекту у области заштите животне средине у Хрватској, држави која јесте чланица ЕУ. Госте на ЦППОВ дочекали су Милан Глушац, председник општине Врбас, и Ранко Митровић, директор предузећа "Пречистач Врбас - Кула". Такође, Врбас је изабран за место које ће посетити ова студијска група и због важних пројеката у области енергетске ефикасности.

"Искористили смо прилику да упознамо госте са искуствима која стичемо кроз изградњу Централног постројења за прераду отпадних вода, али и да чујемо оно што су они имали прилику да сазнају приликом упознавања са сличним пројектима у државама Европске уније. Заинтересовани смо да саслушамо сваки предлог или сугестију која може унапредити ефикасност у самој реализацији пројекта или при раду постројења", рекао је Глушац.