Трудницама поклони за безбедан превоз мале деце

Општина Врбас, Савет за безбедност саобраћаја и Полицијска станица Врбас поклонили су данас будућим мајкама које посећују Школу за труднице на Одељењу поливалентне патронаже Дома здравља "Вељко Влаховић", ауто-седишта за безбедан превоз деце најмлађег узраста. Са трудницама су се сусрели и о безбедности у саобраћају разговарали Милан Глушац, председник општине Врбас, његова заменица и председница Савета за безбедност саобраћаја Миљана Штулић, као и чланови овог тела, Милош Рогановић и Страхиња Ђурачић.

"Небезбедан превоз деце је један од највећих проблема, због чега смо одлучили да будуће мајке у оквиру Школице за труднице буду обучене како да правилно користе ауто-седишта и да им таква седишта донирамо. Један број локалних самоуправа поделио је ова седишта на реверс, ми смо их поклонили, али уз сугестију будућим мајкама да када престане потреба за овим седиштима, и они их некоме поклоне. Битно је само да не прекидамо тај ланац и наставичемо са акцијом", истакла је Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Трудницама је приказан филм о последицама небезбедног превоза деце и правилном коришћењу седишта, о чему је говорио и Страхиња Ђурачић, члан Савета за безбедност саобраћаја и представник Саобраћајне полиције. Он је напоменуо да је у овом случају "безбедност била финансирана од стране небезбедности", јер су средства за набавку опреме издвојена од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје.