Спартак победник Меморијалног турнира "Драго Јововић"

Врбас је за викенд био домаћин VII Меморијалног турнира у рукомету "Драго Јововић". За титулу победника надметале су се четири екипе, Новог Београда, Спартак Војпута из Суботице, Југовића из Каћа и домаћина Врбас Петрола, а победнички пехар, као и претходне године, припао је Суботичанима.

У полуфиналним мечевима састали су се Спартак Војпут и Југовић из Каћа, и Врбас Петрол и Нови Београд, након којих су Суботичани и Врбашани добили прилику да се боре за титулу шампиона. Утакмица одлуке припала је Спартак Војпуту који је славио резултатом 31:30. Најбољи стрелац турнира је Илија Петровић из Спартак Војпута са 13 постигнутих голова, Урош Елезовић из Врбас Петрола је најбољи играч, а његов саиграч Марко Јуракић изабран је за најбољег голмана.

Турнир у Врбасу имао је свечани увод јер је манифестација која се организује у знак сећања на Драга Јововића, искоришћена и за званично откривање бисте прослављеног спортисте, по коме Центар за физичку културу носи име. Биста од сада краси простор испред ЦФК, а израдио је вајар Љубисав Срдановић. Идеју да се постави биста покренуло је Завичајно удружење Голијана из Врбаса, а откривању су присуствовали  
чланови породице Јововић, пријатељи покојног Драга, представници локалне самоуправе, бројни спортисти и други грађани.

"У аналима југословенског спорта Драгово име трајно је уписано великим словима. Млади нараштаји, млади спортисти имају се на кога угледати. Као потомак епског хероја, попа Мила Јововића, наследио је племенитост, храброст и неустрашивост, што је унео у своје незаборавне игре широм света. Породица Јововић и сви Голијани поносни су на овог великана", рекао је прилико откривања бисте Бранислав Перовић, председник Завичајног удружење Голијана.

"Бисту нашем истакнутом суграђанину, Драгу Јововићу, можда смо могли поставити и раније, али никада није касно да се још једном сетимо ове легенде рукомета, спортисте који је светом пронео славу рукомета, Југославије и Врбаса“, истакао је  Милан Глушац, председник општине Врбас.