Глушац на Светосавској академији у Бијелом Пољу

Милан Глушац, председник општине Врбас, присуствовао је јуче централној Светосавској академији у Епархији будимљанско-никшићкој, која је одржана у спортском центру у Никољцу, у Бијелом Пољу. На свечаности којој је присуствовало више хиљада људи, обележен је и велики јубилеј - 800 година аутокефалности Српске православне цркве. Академији су присуствовали представници Републике Србије, Руске Федерације, општина Бијело Поље, Беране, бројних политичких партија, разних организација и удружења.

На Светосавској академији говорили су епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и књижевник и академик Миро Вуксановић.

Позив да присуствује Светосавској академији Глушац је добио од руководства општине Бијело Поље и председника општине Петра Смоловића. Боравак у овом граду Црне Горе искоришћен је за додатно учвршћивање односа Врбаса и Бијелог Поља, који су започели потписивањем Протокола о сарадњи у области културе, у августу 2018. године у Врбасу.

"Нови сусрет искоришћен је да разматрање могућности повезивања не само у култури, на шта су се наше стране добровољно обавезале потписивањем Протокола о сарадњи, него и у области туризма, комуналних градских тема, спорта и другог. Надам се да ће скора будућност донети интезивирање сарадње два града и надам се да ће веома брзо, на неким традиционалним културним манифестацијама које организујемо, прилику да се Врбасу представе у пуном светлу имати и бијелопољски културни посленици. Простор за сарадњу је неограничен и уверен сам да ће Врбас у Бијелом Пољу пронаћи поузданог партнера", рекао је Глушац.

Глушца су на састанку на ком се говорили о овој сарадњи, дочекали Петар Смоловић, председник општине Бијело Поље, Абаз Диздаревић, председник Скупштине општине, и Зоран Бошковић, руководилац Сектора за друштвене делатности.