Школи у Савином Селу Светосавска награда за 2018. годину

Одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја Основна школа "Бранко Радичевић" из Савиног Села добитница је Светосавске награде за 2018. годину. Ова школа нашла се међу 27 појединаца, установа и компанија награђених за изузетне резултате у области образовања и васпитања. У име школе, из руку министра Младена Шарчевића, вредну награду је примио Рахман Тигањ, директор ОШ "Бранко Радичевић".

"Основна школа 'Бранко Радичевић' у Савином Селу негује мултикултуралност, вишејезичност и традиционалне вредности. Учествује у бројним пројектима и програмима од значаја за унапређивање образовно-васпитног рада. Приликом спољашњег вредновања рада, оцењена је највишом оценом. О квалитету и резултатима рада Школе сведоче многе награде и признања: Награда општине Врбас за највише друштвено признање у општини Врбас, награда Бигз-издаваштва и Блиц-жене за најлепше уређено школско двориште у Србији, награда и признање 'Др Ђорђе Натошевић' Владе АП Војводине, Диплома са великом златном медаљом за квалитет образовања на 13. Међународном сајму образовања 'Путокази'. Развијањем позитивне атмосфере и сарадничких односа, Школа је остварила добру сарадњу са локалном заједницом и постала централно место одржавања културних, спортских и друштвених манифестација у окружењу", наведено је у образложењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

"Светосавска награда једна од најзначајнијих и најлепших у Србији. Не постоји ништа светије, од данашњег дана код Срба и људи који живе у Србији, јер Свети Сава окупља све на једном месту. То је личност којој нико не може ништа да приговори и замери", рекао је приликом уручења награда министар Шарчевић.