Црвени крст припремио низ акција и радионица

Волонтери Црвеног крста Врбас припремили су за наредне дане бројне акције и радионице у којима ће, у највећој мери, учествовати млади.

Већ у четвртак, 07. фебруара, Црвени крст ће узети учешће у пројекту Градског музеја Врбас "Позови комшију у музеј", посетом заказаном за 10.00 часова, док ће у петак, 08. фебруара, бити изведена теренска подела половне гардеробе прикупљене у акцијама солидарности.

Затим следе радионице у основним школама - у ОШ "Светозар Милетић" биће изведена вршњачка едукација у програму Превенција трговине људима, за одељења трећег разреда, док ће у ОШ "20. октобар" бити изведена вршњачка едукација у програму Промоција хуманих вредности, за одељења четвртог разреда.

Радионице за предшколски и школски узраст ће се изводити и у просторијама Црвеног крста; "Заједнички програм за инклузију", у понедељак и среду, док ће у суботу бити организоване припреме за Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи. 

ПОДЕЛА ПОЛОВНЕ ГАРДЕРОБЕ ЗА УРГЕНТНЕ СЛУЧАЈЕВЕ (породице са списка Центра за социјални рад, али и други појединци који су у стању потребе за гардеробом), организује се радним данима од 09.00 до 13.00 часова, у просторијама Црвеног крста Врбас.

Акције добровољног давања крви организују се у четвртак, 14. фебруара, у Савином Селу и Куцури.