Врбас и Центар за стратешке прогнозе постали партнери

Општина Врбас и Центар за стратешке прогнозе из Београда потписали су Меморанду о сарадњи. Овај документ предвиђа заједничке активности на пољу унапређења квалитета живота разних друштвених група и националних заједница, а већ први замишљени пројекат биће усмерен ка побољшању живота Рома.

"Припремили смо заједнички пројекат који је намењен ромској популацији и то је први корак који је учињен након потписивања Меморандума о сарадњи. Надам се да ћемо кроз пројекат успети у идеји да међу првима у Војводини добијемо Инфо центар за Роме", саопштила је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања. 

Меморандум о сарадњи у име општине Врбас потписао је Милан Глушац, председник општине. Он је овом приликом истакао да локална самоуправа у средини у којој живи више од 25 националних заједница, "жели да у сарадњи са невладиним и другим организацијама обезбеди што боље услове живота за све грађане, као и да ће сарадња са Центром за друштвене прогнозе дати свој допринос остварењу тог циља".