Максим Васиљевић,
директор ЦФК

        Отворени базени Центра за физичку културу у Врбасу ових дана главно су место окупљања младих. Као замена за Јадранско или неко друго море, у топлим летњим данима могу добро послужити и врбаски базени, посебно јер је сезона дочакана спремно са пуно разноврсних понуда. О првим резултатима рада и плановима за наставак лета за врбас.нет говори Максим Васиљевић, директор Центра за физичку културу (www.cfkvrbas.com).

    vrbas.net : Које су основне карактеристике овогодишње понуде на базенима ЦФК?

    Васиљевић : Базен је почео са радом 10. јуна и већ после месец дана, и поред периода лошег времена, можемо рећи да су резултати веома добри. Центар свакодневно ради од 10 до 19 часова, а ноћно купање траје од 21 до 02 часа. Улазница за дневно купање стаје 50 динара, док је улаз у ноћном термину бесплатан. Рад у ноћним сатима обогаћен је додатним програмом, тако да имамо гостовања ди-џеја, певача, а планира се организовање разних партија, концерата и модних ревија. Посета је веома задовољавајућа и очекујемо да кроз базен овог лета прође преко 30.000 купача. Уколико дозволе временске прилике базен би могао да ради и до краја септембра.

    vrbas.net : Поред купања, шта летњи базени додатно нуде својим гостима?

    Васиљевић : У склопу базена постоји терен за одбојку на песку, а ускоро ће се правити још један терен на ком ће се моћи играти све популарнији фудбал и рукомет на песку. За посетиоце базена, по први пут организовали смо угоститељку понуду. Имамо два шанка на којима се може наручити освежавајуће пиће, сладолед и специјалитети са роштиља, а цене смо прилагодили могућностима гостију. Свесни смо тежине ситуације у друштву и због тога смо се трудили да формирамо што приступачније цене.

    vrbas.net : У каквом је стању базен и да ли је вода исправна ?

    Васиљевић : Базен је у одличном стању, реновиран је 1999. године због оштећења током бомбардовања оближњег моста и редовно се одржава. Базен је у мају прво опран, сви уочени деформитети су отклоњени, а затим офарбан специјалном бојом. Фарбање су извели радници Центра како би уштедели новац. Вода се редовно пречишћава у филтерском постројењу, хлорише и све је потпуно аутоматизовано. Са квалитетом воде никад нисмо имали проблеме и свака два дана узорци се носе на анализу.

    vrbas.net : Спасилачка служба ?

    Васиљевић : Од ове године спасиличка екипа на базену по први пут прошла је обуку у Медицинском центру »Вељко Влаховић« за пружање прве помоћи. Желили смо да на базену ангажујемо професионалног медицинског техничара, али смо у договору са руководством Здравственог центра организовали обуку наше спасилачке екипе. Они су оспособљени да пруже прву помоћ у свакој евентуалној ситуацији, док не стигне професионална Хитна помоћ. Обука још увек траје и на њеном крају спасиоци ће добити и сертификат о положеном курсу. По предложеном списку набавили смо и санитетски материјал за пружање прве помоћи.

    Васиљевић позива све грађане Врбаса и општине, али и из целе Војводине, да дођу и сами оцене услове за одмор и освежење на врбаском базену, уверен да ЦФК има шта да понуди свим гостима.
    Васиљевић : Верујемо да можемо задовољити интересовања и потребе свих наших гостију. Трудимо се да цео Центар организујемо у њихову корист, јер за њих је и грађен. Сви ми запослени имамо обавезу да будемо на услузи гостима. Они који не оду нигде на одмор, али и сви други, добродошли су на врбаском базену и сигурни смо да неће зажалити што смо баш ми били њихов избор.

 
    vrbas.net   07.07.2005.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...