МАКСИМ ВАСИЉЕВИЋ, директор ЦФК

Максим Васиљевић,
директор ЦФК

        Отворени базени Центра за физичку културу у Врбасу ових дана главно су место окупљања младих. Као замена за Јадранско или неко друго море, у топлим летњим данима могу добро послужити и врбаски базени, посебно јер је сезона дочакана спремно са пуно разноврсних понуда. О првим резултатима рада и плановима за наставак лета за врбас.нет говори Максим Васиљевић, директор Центра за физичку културу (www.cfkvrbas.com).

    vrbas.net : Које су основне карактеристике овогодишње понуде на базенима ЦФК?

    Васиљевић : Базен је почео са радом 10. јуна и већ после месец дана, и поред периода лошег времена, можемо рећи да су резултати веома добри. Центар свакодневно ради од 10 до 19 часова, а ноћно купање траје од 21 до 02 часа. Улазница за дневно купање стаје 50 динара, док је улаз у ноћном термину бесплатан. Рад у ноћним сатима обогаћен је додатним програмом, тако да имамо гостовања ди-џеја, певача, а планира се организовање разних партија, концерата и модних ревија. Посета је веома задовољавајућа и очекујемо да кроз базен овог лета прође преко 30.000 купача. Уколико дозволе временске прилике базен би могао да ради и до краја септембра.

    vrbas.net : Поред купања, шта летњи базени додатно нуде својим гостима?

    Васиљевић : У склопу базена постоји терен за одбојку на песку, а ускоро ће се правити још један терен на ком ће се моћи играти све популарнији фудбал и рукомет на песку. За посетиоце базена, по први пут организовали смо угоститељку понуду. Имамо два шанка на којима се може наручити освежавајуће пиће, сладолед и специјалитети са роштиља, а цене смо прилагодили могућностима гостију. Свесни смо тежине ситуације у друштву и због тога смо се трудили да формирамо што приступачније цене.

    vrbas.net : У каквом је стању базен и да ли је вода исправна ?

    Васиљевић : Базен је у одличном стању, реновиран је 1999. године због оштећења током бомбардовања оближњег моста и редовно се одржава. Базен је у мају прво опран, сви уочени деформитети су отклоњени, а затим офарбан специјалном бојом. Фарбање су извели радници Центра како би уштедели новац. Вода се редовно пречишћава у филтерском постројењу, хлорише и све је потпуно аутоматизовано. Са квалитетом воде никад нисмо имали проблеме и свака два дана узорци се носе на анализу.

    vrbas.net : Спасилачка служба ?

    Васиљевић : Од ове године спасиличка екипа на базену по први пут прошла је обуку у Медицинском центру »Вељко Влаховић« за пружање прве помоћи. Желили смо да на базену ангажујемо професионалног медицинског техничара, али смо у договору са руководством Здравственог центра организовали обуку наше спасилачке екипе. Они су оспособљени да пруже прву помоћ у свакој евентуалној ситуацији, док не стигне професионална Хитна помоћ. Обука још увек траје и на њеном крају спасиоци ће добити и сертификат о положеном курсу. По предложеном списку набавили смо и санитетски материјал за пружање прве помоћи.

    Васиљевић позива све грађане Врбаса и општине, али и из целе Војводине, да дођу и сами оцене услове за одмор и освежење на врбаском базену, уверен да ЦФК има шта да понуди свим гостима.
    Васиљевић : Верујемо да можемо задовољити интересовања и потребе свих наших гостију. Трудимо се да цео Центар организујемо у њихову корист, јер за њих је и грађен. Сви ми запослени имамо обавезу да будемо на услузи гостима. Они који не оду нигде на одмор, али и сви други, добродошли су на врбаском базену и сигурни смо да неће зажалити што смо баш ми били њихов избор.

 
    vrbas.net   07.07.2005.

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...