"Николајевски ноктурно" у НБ "Данило Киш"

У Народној библиотеци "Данило Киш" синоћ је представљена збирка поезије "Николајевски ноктурно" песникиње Сунчице Радуловић Торбице. После промоције у Културном центру Новог Сада и недавне промоције на Сајму књига у Београду, књижевно вече у Народној библиотеци било је прилика да се и књижевној јавности у Врбасу приближи прва збирка ове песникиње, коју је објавила Издавачка кућа "Прометеј".

О раду Сунчице Радуловић Торбице говорио је књижевник Мирослав Алексић, уз Благоја Баковића један од рецензената "Николајевског ноктурна". "Дуго се чекало да се појави ова књига, али се показало и да је ауторкина 'аутоцензура' била сито за њену поезију. Сунчица Радуловић Торбица свему даје облик сопственог бића, доживљеног и проживљеног, али мисао износи кроз већ исказане форме, како у домаћој тако и у светској књижевној традицији, и зато је она песникиња културе", рекао је, између осталог, Алексић.

"Тако је то кад гостујете у престоници младог српског песништва, у Врбасу, граду у коме се као нигде друго код нас негује култ поезије, у њему се песник осећа узвишено и почаствовано. Заиста је Врбас први Олимп у равници, како је то једном рекао велики Густав Крклец", рекла је након промоције Сунчица Радуловић Торбица.

Промоцију је водио песник и уредник часописа за књижевност, уметност и културу "Траг" Бранислав Зубовић, а стихове је говорила млада рецитаторка Наташа Вигњевић.