Доом Етернал: Древни богови 2. део враћа се у замах ствари

Доом Етернал: Тхе Анциент Годс Парт 2 је тренинг за ваше руке.

То није резултат неприступачних контрола; са овим ДЛЦ-ом, Friv5Online Studio је додао опцију за потпуно преправљање контрола конзоле. Чак и уз ту флексибилност, након неколико сати са новим ДЛЦ проширењем на стрелац 2020, дланови и зглобови почињу да ме боле. Играм на ПС5, а ДуалСенсе је моћан контролер. Древни богови 2. део форсирају вас да користите сваки квадратни центиметар. Овде има много демона које треба убити, а уз Анциент Годс Парт 2, Friv5Online Games Studio нам је пружио најшири арсенал оружја Доом Слаиер-а који то још увек можемо учинити. Доом Етернал: Тхе Анциент Годс Парт 2, далеко од тога да представља само скуп од три нова нивоа, уводи више нових непријатеља, нову механику преласка и ново оружје, које све мењају ток битке на боље.

Имао сам својих фрустрација због Древних богова 1. део, већина проистекла из увођења нових непријатеља (попут Блоод Маикра и Турета) којима је била потребна тачна прецизност за искорењивање, који су имали тенденцију да успоравају борбе до пузања. Али Древни богови 2. део се срећом нагињу у другом правцу. Један нови додатак бестијаријума, Проклети ганућ, може (као што и само име говори) да вас прокуне ако својим нападом пројектила успе да нанесе погодак. Да бисте прекинули проклетство, треба да убијете Проклетог провалника. Довољно једноставно. Али ово издржљиво створење може се убити само ударцем крви. А ако немате спреман Блоод Пунцх, мораћете Глори Килл друга чудовишта да бисте изградили свој метар. Дакле, уместо да вас укорени на једном месту бацивши око на опсег, Проклети гуслар вас подстиче да зароните у битку.

Други нови непријатељи слично држе ствари у покрету. Стоне Имп је варијација Имп-а која надограђује одбрану крме непријатеља стјеновитим слојем коже. Да бисте је скинули, мораћете да уништите аутоматски режим паљбе Цомбат Схотгуна и да Имп-ову магматску спољашњост напуните гранатама. Затим је оклопни барон који се може брзо уклонити благовременом, добро усмереном експлозијом или полако истрошити плазма пушком. Ту је Риот Солдиер, чији позамашан штит за нереде значи да ћете морати да нападнете с леђа. А ту је и Сцреецхер Зомбие, којег требате у потпуности избећи; убијте га и то привремено појачава брзину и одбрану сваког другог непријатеља у том подручју. Древни богови 2. део одржавају вас да плешете, клате се иза противника, врте око њега или одводе друге непријатеље даље од њега.

Са свим овим покретним деловима, борбе се често осећају ужурбано. Али Древни богови 2. део дају вам ново оружје за потискивање и помоћ у подешавању темпа. Сентинел Хаммер је невероватно користан алат за контролу гомиле - посебно када се користи заједно са леденим гранатама. Ново оружје лансира вас у ваздух и сруши вас запањујућом силом, убијајући све мале непријатеље и омамљујући све тешке непријатеље у прилично широком радијусу. То је супер. Омогућава вам да привремено избегнете сукоб, поново калибришете, излечите и скочите назад у битку. То је толико корисно да бих волео да постоји начин да се то врати у првобитну кампању Доом Етернал или у први ДЛЦ.

Као и основна игра и 1. део пре ње, прича о Анциент Годс Парт 2. је испред и у средини. Сам број властитих именица се није променио. Али Древни богови 2. део имају неке сјајне знаменитости које чине причу мало пријатнијом. Летиш на змају. Придружујете се свеопштем рату за контролу пакла. Претукли сте лучног демона који изгледа потпуно попут Убице Пропасти. Постоје ли лоши разлози за све ове ствари? Сигуран сам. Али, то сам потпуно игнорисао и уживао у сликама онако како бисте уживали у облачењу шибајући у вожњи тобогана.

Моја највећа замерка Древним боговима 2. део је последња ствар коју урадите пре него што добијете кредит. Последња борба шефова делује као врло намерни трол уперен на критичаре Мараудера, вишестраног ратничког непријатеља који може нанети штету Доом Слаиеру са било које даљине. Свакако ће мрзитељи Мараудер-а који се врате на овај ДЛЦ осећати се оправданим у том мишљењу. Коначни шеф је у основи избачена верзија основног непријатеља, са истим основним сетом покрета и способношћу да по вољи призива сабласне верзије списка тешких непријатеља у игри. Ако овај шеф нанесе успешан мелее напад, Доом Слаиер испусти исцелитељске кугле које ће газда искористити за обнављање свог здравља. Дакле, можда умањите шефово здравље на скоро нулу, али ако вам нанесе два ручна напада, његово здравље ће се надопунити поново. Ох, и да ли сам споменуо да постоји пет фаза? То је исцрпљујућа, дубоко фрустрирајућа борба и оставила ми је горак укус у устима док сам завршавао, иначе велико проширење.

То је рекло, Friv5Online Games Studio је великим делом ублажио најнеугодније ексцесе Древних богова 1. дела и додао ново оружје за контролу гужве које ће вам недостајати сваки пут када се вратите на претходне рате. Укратко, ово је најкомплетнија верзија Доом Етернал-а и, осим ужасно фрустрирајуће борбе шефова у касној игри, доследно сјајна нота за Етернал.

 

 

Важнији линкови

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

aa9f4025fea2acca75250955e5b87114