Пријем за ученике и професоре поводом Савиндана

Милан Глушац, председник општине Врбас, и Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, примили су данас поводом школске славе Савиндана бројне ученике основних и средњих школа. Сусрет је искоришћен за разговор о образовању, условима у којим се оно одвија, као и за представљање примера добре праксе који се спроводе у појединим установама.

Добродошлицу ученицима и наставницима пожелели су Глушац и Мараш, заједно са помоћницом председника општине за образовање Ксенијом Бенце, уз речи да издвајање за образовање није издвајање у одржавање школа, већ улагање у будућност.



"И овај пријем показује да локална самоуправа не обраћа пажњу на ученике само док траје Дечја недеља. Бринемо о ђацима и школама током читаве године, трудимо се да одговоримо на њихове захтеве, а ових дана највећи проблеми везани су за загревање објеката. И поред тога што смо доста уложили у енергетску ефикасност у школама, мењајући прозоре или постављајући изолацију, ова хладна зима показује да и даље има доста простора за улагање и морамо наставити да спроводимо сличне пројекте", рекла је Мараш.

Честитајући ученицима школску славу, Глушац је истакао да општина Врбас стално покушава да пронађе најбоља решења за захтеве и потребе школа. "Циљ нам је да деца имају добре улове за образовање, а није мање важно створити и добре услове за рад просветног кадра. Они поклањају деци знање и енергију, спремају их за изазове који их чекају и морамо им пружити сву подршку у раду. На образовање гледамо као на инвестицију, не као на потрошњу, и тако ћемо се опходити и у будућности", рекао је Глушац и саопштио да општина Врбас управо припрема пројекат санације тоалета у Основној школи "Светозар Милетић".