Пријем за ученике и професоре поводом Савиндана

Милан Глушац, председник општине Врбас, и Марјана Мараш, председница Скупштине општине Врбас, примили су данас поводом школске славе Савиндана бројне ученике основних и средњих школа. Сусрет је искоришћен за разговор о образовању, условима у којим се оно одвија, као и за представљање примера добре праксе који се спроводе у појединим установама.

Добродошлицу ученицима и наставницима пожелели су Глушац и Мараш, заједно са помоћницом председника општине за образовање Ксенијом Бенце, уз речи да издвајање за образовање није издвајање у одржавање школа, већ улагање у будућност.



"И овај пријем показује да локална самоуправа не обраћа пажњу на ученике само док траје Дечја недеља. Бринемо о ђацима и школама током читаве године, трудимо се да одговоримо на њихове захтеве, а ових дана највећи проблеми везани су за загревање објеката. И поред тога што смо доста уложили у енергетску ефикасност у школама, мењајући прозоре или постављајући изолацију, ова хладна зима показује да и даље има доста простора за улагање и морамо наставити да спроводимо сличне пројекте", рекла је Мараш.

Честитајући ученицима школску славу, Глушац је истакао да општина Врбас стално покушава да пронађе најбоља решења за захтеве и потребе школа. "Циљ нам је да деца имају добре улове за образовање, а није мање важно створити и добре услове за рад просветног кадра. Они поклањају деци знање и енергију, спремају их за изазове који их чекају и морамо им пружити сву подршку у раду. На образовање гледамо као на инвестицију, не као на потрошњу, и тако ћемо се опходити и у будућности", рекао је Глушац и саопштио да општина Врбас управо припрема пројекат санације тоалета у Основној школи "Светозар Милетић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"