Резултати избора за одборнике у Скупштини општине Врбас

На локалним изборима у Врбасу учествовало је шест листа – коалиција, странака и група грађана, које су конкурисале за 36 одборничких места у локалном парламенту. Свих шест листа је прешло цензус и имаће своје одборнике у новом сазиву локалног парламента. Право гласа је имало 35.947 пунолетних грађана општине Врбас. То право је искористило 19885 односно 55,32%.

Избори за нови сазив СО: СНС победила у Врбасу

22:00 - Изборна листа "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - БРЖЕ, ЈАЧЕ, БОЉЕ" освојила је највише гласова бирача на данас одржаним локалним изборима у Врбасу, први су незванични резултати, освојивши 42,1 % гласова односно 17 одборничких мандата.

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ је освојила 21,86 % или 8 одборничких мандата, коалиција "ОСЛОБОДИМО ВРБАС" 11,57% тј. 4 мандата, ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА - АЛЕКСАНДАР ВУЛИН је освојио 9,54% или 3 мандата, СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА - ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - 7,16% и 2 мандата и ГРУПА ГРАЂАНА "ДОСТА ЈЕ БИЛО - САША РАДУЛОВИЋ" 5,13% односно и 2 мандата.

21:00 - Према незваничним подацима, на данас одржаним изборима за нови сазив Скупштине општине Врбас, своје право да гласа искористило је 54% бирача.

Настављају се радови на изградњи канализационе мреже

У току су радови на изградњи канализационе мреже у Бачком Добром Пољу, Змајеву и Равном Селу. За ове радове Покрајинска влада издвојила је преко 50 милиона динара, а  Управа за капитална улагања 10 милиона динара. Радове су данас обишли потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Привременог органа општине Врбас, Милан Глушац са сарадницима.

Владимир Батез: Врбас је општина за пример

Vladimir Batez: Vrbas je opština za primer

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Средњу стручну школу „4.јули“. Том приликом разговарао је са директорком Аницом Грачанин као и професорима физичког васпитања о значају школског спорта.

Три нова дечија игралишта у Врбасу

Završeni radovi na postavljanju tri dečija igrališta u Vrbasu

Данас су завршени радови на постављању три дечија игралишта у Врбасу. Игралишта су постављена у трећој месној заједници на углу улица Милетићева и Бориса Кидрича и у I месној заједници на крају улице Исе Секицког код Српске православне цркве и у улици Вука Караџића код игралишта „Круг“. На овим игралиштима постављен и урбани парковски мобилијар – клупе и канте за смеће. Нове клупе постављене су и у Бачком Добром Пољу у улици Маше Јелић.

Почели радови на опремању спортских терена у Врбасу

započeli radovi na godišnjem opremanju sportskih terena u Vrbasu

Данас су започели радови на годишњем опремању спортских терена у Врбасу и насељеним местима. Нове табле за кошеве са ојачаним крутим обручима и маталним мрежицама-ланцима биће постављене на спортским теренима у  „Шумици“ у Змајеву (радиће се и ојачање конструкције коша), Бачком Добром Пољу у ОШ „Вук Караџић“, затим на спортским теренима код старе хирургије и у насељима Косанчић и „Шећерана“.

Посета Покрајинског секретара Вулетића одељењу ГЦ Врбас у Куцури

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић у склопу редовних активности покрајинског секретаријата обишао је домско одељење у Куцури. Домско одељење у Куцури, функционише у у саставу Геронтолошког центра Врбас и намењено је за смештај независних и полузависних покретних корисника. Капацитет објекта је 30 корисника.

Вулин очекује добар резултат Покрета социјалиста

Последње сате предизборне кампање искористио је и локални одбор Покрета социјалиста да грађанима општине Врбас још једном, пред локалне изборе у недељу, представи своје кандидате за одборнике и подсети за које политичке циљеве ће се залагати у будућности.

Ускоро нови рендген апарат у Општој болници Врбас

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је данас Општу болницу Врбас. Он је са директором установе др Миланом Поповом разговарао о функционисању ОБВ, мерама унапређења услуга и ефикасности, као и неопходним опремањем у циљу боље здравствене заштите грађана.

Покрет Доста је било представио кандидате за одборнике

Дванаест кандидата Групе грађана Доста је било, уз подршку лидера покрета Саше Радуловића, представило је синоћ јавности основне принципе политике коју ће заступати у Скупштини општине Врбас након локалних избора, који се одржавају у недељу.

Дачић у Врбасу уручио 250 нових чланских карата

У присуству председника странке Ивице Дачића и председника Покрајинског одбора Душана Бајатовића, кандидати Социјалистичке партије Србије за локалне изборе, одржали су у среду завршну конвенцију и још једном позвали бираче да им својим гласом пруже подршку, "јер је политика СПС једини гарант развоја општине Врбас и бољег живота свих грађана". Свечаност је искоришћена и за доделу 250 чланских карата новим члановима Социјалистичке партије Србије.

Коалиција Ослободимо Врбас: Не треба Врбасу срамотна кампања

Кандидати листе Ослободимо Врбас, коју чине чланови Демократске странке, Социјалдемократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине, осудили су данас дистрибуцију непотписаног летка у којем су први са листе ове коалиције, Драган Стијеповић и Марио Мажар, оптужени за злоупотребе и енормно богаћење током вршења власти пре четири године. Оцењујући да се ради о срамотној кампањи, незапамћеној у Врбасу, они су оптужили активисте СНС за дељење овог материјала.

Војни ветерани подржали листу Српске напредне странке

Чланови Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије од 1991. до 1999. године - војни ветерани, донели су одлуку да на предстојећим локалним изборима, заказаним за 23. април, подрже кандидате са листе Александар Вучић - Брже, јаче, боље, коју је предложила Српска напредна странка.

Заједничка реализација мера политике запошљавања

Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, разговарао је јуче са Зораном Мартиновићем, директором Националне службе за запошљавање, о мерама и програмима запошљавања доступним незапосленим лицима са евиденције НСЗ и послодавцима.