Семинар посвећен бољем деловању НВО

У Врбасу се данас одржава семинар "Удружења грађана – Ка ефикаснијем деловању", плод сарадње општине Врбас и Техничке помоћи организацијама цивилног друштва (ТАЦСО). Семинару присуствују представници близу 60 организација цивилног друштва из општине Врбас.

Акција изношења кабастог отпада

Друга овогодишња акција одношења кабастог отпада из домаћинстава у Врбасу биће организована у суботу, 07. октобра, најављено је из Пословне јединице "Чистоћа" ЈКП "Комуналац". Под кабастим отпадом се подразумевају делови намештаја, тврде пластике, аутомобилске гуме и други ситни отпад који би требало да буде упакован у кутије или нетипизиране вреће.

У Врбасу наступило више од 2.000 фолклораша

Сценом постављеном у Центру за физичку културу "Драго Јововић" овог викенда дефилује више од 2.000 извођача фоклора из бројних градова Војводине. У Врбасу се се окупили на 39. Фестивалу фоклорних традиција Војводине, са жељом да представе културно наслеђе свих 26 националних заједница које живе у покрајини.

ДИВ: Заједничким деловањем до бољег положаја

Ако желимо да снажније скренемо пажњу јавности на наше проблеме и одлучније кренемо у њихово решавање, потребно је да делујемо заједно са сличним удружењима која се брину о маргинализованим и угроженим друштвеним групама, закључак је трибине коју је у четвртак организовало Друштво инвалида Врбаса.

ЕПВ: Партнерством до бољег надзора животне средине

Еколошки покрет Врбаса организовао је јуче округли сто на тему Партнерством до бољег надзора животне средине. Како је саопштено, сврха састанка била је успостављање непосредне комуникације и покушај бољег разумевања цивилног друштва и државне управе о еколошким проблемима, како стићи до њиховог ефикаснијег решавања и како избећи нарушавање односа међу ова два дела друштва.

Уређене пешачке стазе на мосту ка насељу Виногради

Екипе Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" данас су изводиле радове на санацији пешачке стазе на мосту ка насељу Виногради. Поред замена дотрајалих плоча, обављено је и асфалтирање ових деоница, саопштио је Милован Кривокапић из ЈКП "Комуналац".

Почела сезона на зимском базену, цене улазница непромењене

Зимски базен Центра за физичку културу "Драго Јововић" почео је са радом. Цена улазница није се мењала, па ће у сезони 2017/2018. поново износити 200 динара. На снази остаје попуст од 25 одсто за пензионери и студенти, а одобраваће се уз приказан пензиони чек истудентски индекс. Ова улазница износи 150 динара.

Крај програма стамбеног збрињавања избеглица

Завршном испоруком пакета грађевинског материјала окончан је још један програм стамбеног збрињавања избегличких породица које су се населиле у местима општине Врбас. Кроз Регионални стамбени програм за општину Врбас издвојено је око око 30 милиона динара (244.000 евра) и додељено 14 сеоских кућа са малим грантом пакета материјала, беле технике и намештаја (154.000 евра), и девет великих пакета грађевинског материјала (90.000 евра).

У четвртак трибина Друштва инвалида Врбаса

Друштво инвалида Врбаса организоваће у четвртак, 21. септембра, трибину на тему "Положај особа са инвалидидтетом". Трибини ће, како су најавили организатори, присуствовати представници сродних организација и пријатељи Друштва инвалида Врбаса.

Крос РТС-а у Врбасу

Врбас ће 21. октобра, дан након обележавања Дана општине, бити домаћин једне од трка из серије Крос РТС-а, договорио је данас Милан Глушац, председник општине, и Стеван Ковачевић, оснивач уличних трка које се у Србији одржавају од 1991. године.

У Врбасу одржана хуманитарна утакмица "Да Нађа победи"!

Ветерани Фудбалског клуба Стари Врбас и београдског Партизана јуче су, на стадиону крај шлајза, одиграли хуманитарну фудбалску утакмицу на којој су се прикупљала средства за помоћ трогодишњој Нађи Квргић, оболелој од леукемије, која се налази на лечењу у Немачкој.