Глушац на скупу посвећеном ревитализацији Дунавске регије

Председник општине Врбас Милан Глушац учествовао је данас на радном састанку на тему „Ревитализација Дунавске регије кроз чишћење канала и развој локалног туризма уз помоћ фондова ЕУ“, у организацији Дунавског центра за компетенцију у Београду и немачког Бундестага.

"Пажљивко" учи децу безбедности у саобраћају

Службеници Полицијске станице Врбас организовали су претходних дана у свих 11 објеката Предшколске установе "Бошко Буха" едукације за предшколце о безбедности у саобраћају. Акција је одржана у оквиру пројекта "Пажљивко", који спроводе ПУ "Бошко Буха", Полицијска станица и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас. Сви предшколци добилу дипломе о успешно обављеној едукацији.

Еколози не одустају, нове пријаве против Витала

Уз борбени поклич Нема предаје! Eколошки покрет Врбаса наставио је данас да подноси кривичне пријаве против Фабрике уља и биљних масти Витал. Како је саопштено, пријаве су поднете Прекршајном суду у Врбасу, и локалној и покрајинској инспекцији за заштиту животне средине, "због јучерашњег евидентирања густог дима из Виталовог димњака, и крупне, лепљиве гарежи, којом је засипан добар део града".

Почео 49. Фестивал поезије младих

Речима добродошлице у Врбас и потврдом спремности да и даље буде подршка манифестацији, које је изговорио Милан Глушац, председник општине, као и извођењем позоришне представе "Од раја до безњенице", аутора Зорана Суботичког, синоћ је у Врбасу свечано почео 49. Фестивал поезије младих.

Хуманитарна утакмица за Лазара Зарубицу

У понедељак, 29. маја у 17.00 часова, на стадиону крај Шлајза биће одиграна пријатељска фудбалска утакмица између кадетских тимова ФК Хајдук Јуниор из Куле и ОФК Врбас, са које ће сав прикупљени новац бити усмерен у лечење младог Куљанина Лазара Зарубице.

Грађани део акције сузбијања ларви комараца

Одељење за заштиту животне средине и енергетски менаџмент покренуло је акцију систематског сузбијања комараца на територији општине Врбас за 2017. годину, током које ће заинтересованим грађанима бити дељене БТИ таблета за уништавање ларви комараца у домаћинствима.

Друштво инвалида Врбаса тражи приступ Пошти

Друштво инвалида Врбаса наставило је борбу за постављање приступних рампи на улазима у јавне установе, овога пута обраћајући се поверенику за заштиту грађана у случају изостанка реакције на два дописа која су због овог проблема била упућена на адресу директора Поште у Новом Саду.

Ускоро нова акција посвећена јачању безбедности у саобраћају

Полицијска станица Врбас, у сарадњи са општином Врбас, Саветом за безбедност саобраћаја, Агенцијом за безбедност саобраћаја, АМСС - Врбас, Црвеним крстом Врбаса, Службом хитне медицинске помоћи, мото клубовима "Пегазус" из Куцуре, "Парадизо" из Врбаса и "Драгонс" из Змајева, организује још једну акцију на тему безбедности у саобраћају.

Футсал дерби у Врбасу: Србија - Црна Гора 4 : 3

Футсал репрезентације Србије и Црне Горе одиграле су синоћ у Центру за физичку културу "Драго Јововић" другу пријатељску утакмицу. И у другој провери пред бараж утакмице за одлазак на Европско првенство у Словенији, славила је Србија, овога пута резултатом 4:3.  Прва утакмица у Београду завршена је победом домаћина 5:1. Противник репрезентације Србије у баражу биће познат 6. јула, а мечави ће бити одиграни половином и крајем септембра.

Врбас добио првог шаховског велемајстора

На међународном турниру у шаху "ПЕП 2017", одржаном у Београду почетком марта ове године, двадесетпетогодишњи интернационални мајстор из Врбаса Милош Рогановић, убедљивом игром остварио је и трећу норму за титулу велемајстора. Рогановић је освојио 8 поена из 10 партија што му је донело и прво место на овом престижном такмичењу. На конгресу Светске шаховске федерације (ФИДЕ) у Атини, који је одржан од 24. до 27. марта, званично му је призната велемајсторска титула, што је  15. маја и потврђено на сајту ФИДЕ. Заокруживањем званичне процедуре Светске шаховске федерације, Милош Рогановић постао је први велемајстор у историји шаха у Врбасу.

Избегличким породицама додељен грађевински материјал

Ових дана траје расподела грађевинског материјала избегличким породицама у оквиру Регионалног стамбеног програма, према којем је општини Врбас припала помоћ од 244.000 евра. У два конкурса, за доделу грађевинског материјала и за доделу сеоских кућа, помогнуте су укупно 23 породице. У првом конкурсу девет избегличких породица добило је материјал вредан до 9.000 евра, док је у другом конкурсу, уз сеоске куће, 14 породица добило и грађевински материјал вредан 1.500 евра.

Полицијски службеници едуковали матуранте

У оквиру акције "Матура", која је организована на нивоу Министарства унутрашњих послова Србије, службеници Полицијске станице Врбас - помоћник командира за саобраћај Страхиња Ђурачић, и инспектори за сузбијање општег криминалитета Милана Жилић и Синиша Стрибер, одржали су у средњим школама "Вељко Влаховић" и "4. јули" предавања на теме: "Упознајмо полицију", "Спречимо вршњачко насиље", "У зачараном кругу дроге и алкохола" и "Учешће младих у саобраћају".