Расписани конкурси за смештај ученика и студената у домове

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је конкурсе за пријем ученика средњих школа и студената високошколских установа у установе за смештај и исхрану за школску 2017/2018. годину.

"Тројка са Пекама" за Дневни боравак

Само двадесетак дана након организовања хуманитрне акције у којој се прикупљала помоћ младом Лазару Зарубици, Спортско удружење "Јоаким Виславски Киме" организује још једну сличну акцију. Овога пута такмичење у брзом шутирању тројки - "Тројка са Пекама, организује се са циљем да се прикупе средства за завршетак радова на изградњи Дневног боравка за децу са сметњама у развоју и омладину са инвалидитетом.

Врбас добио портал посвећен безбедности саобраћаја

Општина Врбас, као трећа у Србији и прва у Војводини, добила је портал посвећен безбедности саобраћаја. Реч је о савременој апликацији за управљање и праћење стања безбедности саобраћаја на територији општине Врбас, заснованој на најсавременијим софтверским решењима у GIS окружењу. Интернет презентација посвећена овој теми, са пратећом базом података о обележјима безбедности саобраћаја, израђена је у сарадњи са Истраживачко развојним центром АМСС - Центар за моторна возила, и компанијом GDi Solutions.

Петар Канкараш председник ОО Јединствене Србије

Након више од годину дана од како је престао са радом претходни локални одбор Јединствене Србије у Врбасу, ова политичка организација поново је формирала страначке органе у нашој општини. Изборна скупштина одредила је 11 чланова новог Општинског одбора Јединствене Србије, а за председника је једногласно изабран Петар Канкараш, досадашњи повереник ове странке за општину Врбас.

"Србија у ритму Европе": 1. Ниш ... 14. Врбас

"Србија у ритму Европе" добила је победника за 2017. годину а то је град Ниш. Ученици из Ниша представљали су Републику Турску и освојили су највише поена који су стигли кроз гласове жирија и СМС гласове гладалаца. Двочасовну забаву у Сомбору преносила је ПРВА ТВ, а спортски центар Мостонга био је препун навијача из 20 градова Србије, колико је ове године учествовало у такмичењу "Србија у ритму Европе".

Настављена акција прикупљања новца за дневни боравак

Општина Врбас организовала је јуче за родитеље деце са сметњама у развоју и деце са инвалидитетом, као и заинтересоване привреднике који желе да помогну, обилазак објекта у којем ће у будућности бити смештен дневни боравак за ову децу. Ово је био још један корак у спровођењу акције прикупљања средстава за завршетак радова на објекту, за шта је потребно више од три милиона динара. Пре обиласка објекта одржан је састанак представника локалне самоуправе, Центра за социјални рад, "Мултиарта", удружења које окупља децу са посебним потребама и пружа им разноврсну подршку, као и Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, на ком је разговарано о дневном боравку и садржајима које би требао да пружа.

Најбољим ученицима на поклон књиге и таблети

Најбољи ученици основних и средњих школа у општини Врбас, носиоци дипломе "Вук Караџић" и ученици генерација у својим образовним установама, били су данас главни протагонисти свечаности у Скупштини општине Врбас. Њима у част организован је пријем, још једном примили су јавне честитке за изванредне резултате остварене у досадашњем школовању, а прилика је искоришћена и да им се уруче поклони - књиге за Вуковце, а таблети за ученике генерације.