Покрет социјалиста позвао гласаче да подрже Александра Вучића

Диана Миловић, шефица Изборног штаба Покрета социјалиста Врбас позвала је данас све чланове, симпатизере и гласаче да 2. априла изађу на изборе за Председника Републике Србије и заокруживањем броја 6 свој глас дају Александру Вучићу.

Врбасу новац за пројекте енергетске ефикасности

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и представници Врбаса, Ужица, Параћина и Крушевца потписали су данас са амбасадором Швајцарске Филипом Геом споразум којим влада те државе донира 8,9 милиона франака за пројекат енергетске ефикасности јавних објеката у наведеним локалним самоуправама. У име општине Врбас уговор је потписао Милан Глушац, председник Привременог органа.

Почело уређење депоније у Куцури

Екипе Пословне јединце "Чистоћа" ЈКП "Комунакац" почеле су данас радове на чишћењу главне сеоске депоније у Куцури. По решењу инспекције Општинске управе Врбас, санација овог простора извршиће се у две фазе јер је разним отпадом затрпана и депонија и приступни пут који води ка њој, у дужини од 200 метара, саопштено је из овог предузећа.

Велики бачки канал проблем градова, државе и Европе

Радио телевизија Војводине поново је посветила ударне минуте своје емисије Војводином проблему загеђаног Великог бачког канала. Овога пута о тренутном стању водотока, обиму проблема и начину како га решити, новинар Милутин Влаховић разговарао је са Ратком Ђурђевцем, председником Еколошког покрета Врбаса, Славком Черњушем, председником Удружења риболоваца "Нови канал", и Миланом Глушцем, председником Привременог органа општине Врбас. Стручни став о овој важној теми, у студију РТВ, изнео и Дејан Крчмар, ванредни професор на Департману за биологију и заштиту животне средине, Природно - математичког факултета у Новом Саду, а о томе колико проблем дотиче и становнике Србобрана говорио је новинар Марко Марковић.

Спречимо занемаривање и злостављање деце!

Одељење за друштвене делатности Општинске управе Врбас утврдило је процедуру реаговања коју би требало користити у случају када установа, организација или појединац имају сазнања о занемаривању и злостављању деце.

Председнички кандидат Саша Радуловић посетио Врбас

Укинућемо партијско запошљавање, вратити пензије на стари ниво и зауставити давање субвенција странцима док наши привредници пропадају, најавио је данас у разговору са Врбашанима председнички кандидат Саша Радуловић, вођа Покрета Доста је било.

Одбојкашице Гимназије освојиле сребро

Женска одбојкашка екипа Гимназије "Жарко Зрењанин" још једном се, четврти пут заредом, окитила медаљом на Републичком такмичењу средњих школа у овом спорту. Овога пута засијале су сребром и тако задржале епитет најтрофејније спортске екипе у школи.

Замена јавне расвете у четири села општине Врбас

Општина Врбас и компанија "Сомборелектро" уговориле су јавно-приватно партнерство за замену 1.469 старих и неефикасних светиљки, пренео је пословни портал екапија. Светиљке ће бити замењене у четири насељена места општине Врвас - Куцура, Змајево, Равно Село и Савино Село. "Сомборелектро" је изабран зато што је понудио најнижу цену на јавном конкурсу, од 276.432 евра (без ПДВ-а).

1000 свeћa зa пaлe хeрoje oтaџбинe и жртвe бoмбaрдoвaњa

Паљењем свећа и минутом ћутања група самоорганизованих грађана Врбаса обележиће у петак, 24. марта у 19.45 часова, нa Tргу Никoлe Пaшићa, годишњицу почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије и тако се присетити свих жртава.