Глушац се сусрео са председником Владе ЦГ Марковићем

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић завршио је у суботу поподне прву званичну посету Републици Србији састанцима са Миланом Глушцем и Марком Лазићем, председницима општина Врбас и Мали Иђош, у којима живи велики број Црногораца.

На састанку, одржаном у просторјама Конзулата Црне Горе у Сремским Карловцима, истакнуто је опређељење за наставак активности којима ће бити побољшан положај црногорске мањине и настављена афирмација црногорске културе. Председник Владе Црне Горе Марковић је рекао је да је задовољан положајем црногорске мањине у Србији, али да има простора за напредак. Он је нагласио важност кохезије, сарадње и решавања проблема кроз отворен и искрен дијалог и исказао спремнност Владе да настави да јача везе са Црногорцима који живе у Србији.

"Имао сам задовољство да се сретнем са председником Владе Црне Горе Душком Марковићем и прилику сам искористио да истакнем да је наша опредељеност да унапређујемо положај Црногораца и свих других националних заједница у општини Врбас. На нама је да уложимо енергију у изградњу хармоничних односа међу људима и националним заједницама и подржимо сваку њихову акцију која служи очувању националног идентитета и културе. Наши односи са Црном Гором потврђују су и кроз односе Врбаса са братским градовима Никшић и Херцег Нови и уверен сам да ћемо у будућности успоставити још чвршћу сарадњу", рекао је за vrbas.net Глушац.

фото: gov.me