Глушац се сусрео са председником Владе ЦГ Марковићем

Председник Владе Црне Горе Душко Марковић завршио је у суботу поподне прву званичну посету Републици Србији састанцима са Миланом Глушцем и Марком Лазићем, председницима општина Врбас и Мали Иђош, у којима живи велики број Црногораца.

На састанку, одржаном у просторјама Конзулата Црне Горе у Сремским Карловцима, истакнуто је опређељење за наставак активности којима ће бити побољшан положај црногорске мањине и настављена афирмација црногорске културе. Председник Владе Црне Горе Марковић је рекао је да је задовољан положајем црногорске мањине у Србији, али да има простора за напредак. Он је нагласио важност кохезије, сарадње и решавања проблема кроз отворен и искрен дијалог и исказао спремнност Владе да настави да јача везе са Црногорцима који живе у Србији.

"Имао сам задовољство да се сретнем са председником Владе Црне Горе Душком Марковићем и прилику сам искористио да истакнем да је наша опредељеност да унапређујемо положај Црногораца и свих других националних заједница у општини Врбас. На нама је да уложимо енергију у изградњу хармоничних односа међу људима и националним заједницама и подржимо сваку њихову акцију која служи очувању националног идентитета и културе. Наши односи са Црном Гором потврђују су и кроз односе Врбаса са братским градовима Никшић и Херцег Нови и уверен сам да ћемо у будућности успоставити још чвршћу сарадњу", рекао је за vrbas.net Глушац.

фото: gov.me

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"