Стипендије за шест талентованих спортиста

Шест младих, талентованих спортиста потписало је данас са општином Врбас уговоре о једногодишњем стипендирању. На основу остварених резултата њима ће током наредних 12 месеци бити исплаћивано по 16.000 динара. Финансијску подршку локалне самоуправе у остваривању зацртаних спортских резултата и циљева, добили су: Маша Јанковић и Тијана Цукић (ЖКК Врбас Медела), Лука Ераковић (ПК Делфин), Миомир Мајкић (Џудо клуб Тори), Марко Јуракић (РК Врбас), и Љубо Јалови (Клуб борилачких вештина Врбас).

Уговоре са спортистима у име општине Врбас потписао је Милан Глушац, председник Привременог органа.

"Ви сте најбољи део нашег друштва. Уз добре ученике и студенте и талентоване уметнике, ви на најбољи начин свуда где се такмичите промовишете град из кога долазите. Стипендије сте заслужили својим резултатима и ово је само један скроман начин да вам се као друштво одужимо. Надам се да ћете остати најбољи и у наредним годинама и свим грађанима општине Врбас успесима на спортским борилиштима донети много радости и задовољства", поручио је Глушац спортистима.

Он је подсетио да општина Врбас све чини да подржи младост и добре резултате, не само у области спорта. "Трудимо се да спорт у Врбасу одржимо на добром нивоу. Финансирамо 60 клубова ванредно и редовно, њима су бесплатно на располагању сви садржаји у Центру за физичку културу 'Драго Јововић', водимо рачуна о одржавању и улагањима у тај центар, и све то чини се у циљу развоја спорта. Волели би да смо имали средстава да подржимо још неке младе спортисте али овога пута буџет је био ограничен, што не значи да већ наредне године нећемо стипендирати више будућих шампиона", рекао је Глушац.

У име свих стипендиста на подршци се захвалио Љубо Јалови, вишеструки најбољи спортиста општине Врбас, европски и светски шампион. "Хвала општини Врбас на одлуци да нас новчано подржи у будућем раду. Стипендија ће нам добро доћи, она олакшава обезбеђивање услова за бољи рад и постизање бољих резултата, али нас и обавезује да још више радимо и покушамо да будемо најбољи у својим дисциплинама. Свака помоћ је добро дошла и још једном хвала локалној самоуправи на решености да нам помогне", рекао је Јалови.    

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...