Регионални састанак за унапређење сарадње

Покрајинска секретарка за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу Јадранка Бељан Балабан, заједно са замеником Миодрагом Јововићем, одржала је у Бачу са председницима и представницима општина Бач, Бачка Паланка, Врбас, Оџаци, Кула, Сомбор и Апатин шести по реду регионални састанак на тему унапређивања сарадње ресорног секретаријата са јединицама локалне самоуправе у Војводини.
    „Данас је завршен први круг регионалних састанака, који организујемо у циљу бржег развоја војвођанских општина кроз јачање међуопштинских дијалога и сарадње ресорног секретаријата са локалним самоуправама", рекла је Јадранка Бељан Балабан.
    Представљен је Програм рада секретаријата за 2009. годину и анализе стања војвођанских општина, коју је Покрајински секретаријат за међуопштинску сарадњу спровео у 2008. години. Програмом секретаријата предвиђено је пружање помоћи у припреми правних аката општина, подстицања функционалног повезивања општина, затим успостављање ефикасне локалне администрације, као и реализација локалних стратешких докумената, односно развојних планова. Удруживањем средстава и стручног кадра ове општине би поново могле бити конкурентне на тржишту и могле спремно да дочекају излазак из кризе. У овој години, Покрајински секретаријат за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу помоћи ће набавку рачунарске опреме, израду стратешких планова, капиталне радове на комуналним објектима, манифестације и сајмове, као и оснивање савета и агенција за развој. Такође, као посебно вредно, истиче се улагање у обуку локалне администрације, коју су предложиле општине.
    Миодраг Јововић истакао је значај стратешких планова које би ове општине заједнички осмислиле, посебно када је реч о водоснабдевању, свим видовима саобраћајних веза и прекограничне сарадње. Успешни примери биће презентовани на сајту покрајине, као најбољи пројекти из Војводине.

КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...