Регионални састанак за унапређење сарадње

Покрајинска секретарка за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу Јадранка Бељан Балабан, заједно са замеником Миодрагом Јововићем, одржала је у Бачу са председницима и представницима општина Бач, Бачка Паланка, Врбас, Оџаци, Кула, Сомбор и Апатин шести по реду регионални састанак на тему унапређивања сарадње ресорног секретаријата са јединицама локалне самоуправе у Војводини.
    „Данас је завршен први круг регионалних састанака, који организујемо у циљу бржег развоја војвођанских општина кроз јачање међуопштинских дијалога и сарадње ресорног секретаријата са локалним самоуправама", рекла је Јадранка Бељан Балабан.
    Представљен је Програм рада секретаријата за 2009. годину и анализе стања војвођанских општина, коју је Покрајински секретаријат за међуопштинску сарадњу спровео у 2008. години. Програмом секретаријата предвиђено је пружање помоћи у припреми правних аката општина, подстицања функционалног повезивања општина, затим успостављање ефикасне локалне администрације, као и реализација локалних стратешких докумената, односно развојних планова. Удруживањем средстава и стручног кадра ове општине би поново могле бити конкурентне на тржишту и могле спремно да дочекају излазак из кризе. У овој години, Покрајински секретаријат за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу помоћи ће набавку рачунарске опреме, израду стратешких планова, капиталне радове на комуналним објектима, манифестације и сајмове, као и оснивање савета и агенција за развој. Такође, као посебно вредно, истиче се улагање у обуку локалне администрације, коју су предложиле општине.
    Миодраг Јововић истакао је значај стратешких планова које би ове општине заједнички осмислиле, посебно када је реч о водоснабдевању, свим видовима саобраћајних веза и прекограничне сарадње. Успешни примери биће презентовани на сајту покрајине, као најбољи пројекти из Војводине.

КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

14. дец 2018. КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

Милутину Ж. Павлову уручена је прва књижевна награда "Неб...

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...