Саопштење за јавност - Покрет Јака Србија

ЗА СРБИЈУ БЕЗ ТАЈКУНА

Покрет Јака Србија основан је прошле године у Новом Саду, са циљем да окупи што већи број грађана у своје редове и да промовише нов начин вођења политике и да Србију поведе у неко ново доба. Основано је много општинских одбора у виду групе грађана, који промовишу политичке циљеве и програме покрета. Систем рада покрета је специфичан. Одговорност је на првом месту као и патриотизам. На српској политичкој сцени нико не представља раднике, сељаке, обичне људе. Српске политичке партије су репрезенти тајкуна који их финансирају. Њихова „политичка борба“ своди се на поделу плена, уместо заступања интереса социјалних слојева које би требало да представљају. Они манипулишу грађанима Србије. Они су Народну скупштину претворили у деоничарско друштво, уместо народног представништва. Покрет Јака Србија на првом месту ставља национални интерес Републике србије, као и самосталност Републике Србије у постојећим Уставом донетим, границама.

Покрет Јака србија се залаже за улазак Србије у савез са Русијом, Кином, Индијом и Бразилом. Такође се залажемо за стварање Све Словенске Уније. Уједињење свих Словенских народа и држава. Залаже се за законе о заштити домаће пољопривреде. Ставити пољопривреду у први план. Укинути политички имунитет. Одузимање имовине тајкунима и лицима који су нелегално стекли имовинску корист и нелегално и незаконито приватизовали друштвену имовину. Покрет Јака Србија није ни левица, ни десница, ни центар, покрет је грађанин новог доба.  Грађанин је изнад свега јер без јаких појединаца нема ни „Јаке Србије“ као државе. Покрет Јака Србија ставља акценат на правду, једнакост, поштење, патриотизам, оданост, толерантност... Идеологија више не постоји. Постоји само Србија и ми који живимо у њој.

Покрет Јака Србија је основан марта 2011. године у Врбасу. Основали су га Драгомир Чалмић, Мирослав Стрибер и Душан Табаковић. Седиште је у улици Маршала Тита 88. Највећим делом чланство је из бивше ЈС. Незадовољни радом ЈС, прешли су у Покрет Јака Србија где виде своју будућност и просперитет, наведено је у саопштењу Покрета Јака Србија.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"