Саопштење ОО СНС Врбас

Саопштење Савета за културу ОО СНС Врбас

Савет за културу ОО СНС Врбас сматра да област културе у општини Врбас није на оном нивоу на којој би требало да буде. Тврдимо да је две и по године, од како је изабрана актуелна општинска власт, довољно дуг период за остваривање очекиваних резултата у раду, који нажалост нису постигнути. Тим поводом Савет за културу ОО СНС Врбас жели да скрене пажњу јавности на неколико ствари. Наиме, извештаји о раду Културног центра се слепо усвајају на седници скупштине општине, и ако нису реални. Према финансијском извештају, трошкови рада ове установе на годишњем нивоу износе близу 24 милиона динара. По овој суми стиче се утисак да се у овој установи вредно ради, али резултати показују другачије. Истина, поједине редакције се могу изузети из ове критике.

Напомињемо да се за телефонске рачуне потроши око 660 000,00 динара годишње, а можемо само да претпоставимо да се телефони користе за уговарање нових програма и сарадњу са другим установама културе. Грађани ће оценити да ли је тако. Као оправдање за слаб рад, често се наводи недостатак просторија, односно Дома културе, који је у изградњи. Савет за културу ОО СНС Врбас подсећа да овај објекат не постоји већ 20 година и да то у ранијем периоду није омело културне раднике да се изборе са тим проблемом и остваре значајне резултате у раду. Подсећамо да су грађани имали могућност да виде манифестације разних врста.

Савет за културу ОО СНС Врбас упозорава да је аматеризам по селима наше општине замро, да је већина домова културе затворена и да се ништа не чини по том питању. Поред свега овог, чланове Савета за културу, као и многе друге грађане, интересује ко у Општинском већу води рачуна о овим проблемима.

У Врбасу, 15.11.2011. године                       Савет за културу ОО СНС Врбас


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"