Саопштење ОО СНС

ОО СНС Врбас већ дужи временски период упозорава општинску локалну власт да се према одређеним јавним предузећима односи мајчински па и поред толике љубави западају у апатију. Имамо ситуацију да и поред свакодневног пребацивања средстава према ЈКП „Стандард“ Врбас, ово предузеће је остало без електричне енергије и још више угрозило своје пословање које је већ дужи временски период урушено.

Наиме, пословање ЈКП Стандарда није урушено само недомаћинским понашањем, лошом наплатом и још горим пословањем, лошом тј. никаквом конкурентношћу и поред  монополског положаја које ово предузеће тренутно има,  него и плејадом новозапослених партијских кадрова , дизањем кредита за плате, оснивањем нових одељења без икакве потребе не би ли се збринули сви партијски кадрови. Оваква ситуација се може очекивати и у осталим ЈП и установама, јер очигледно општинска власт нема једнаке аршине за сва ЈП, а такав однос има и према грађанима, јер у протекле четири године власти нисмо били у могућности да видимо ни једну инвестицију, ниједан позитивни покушај нити да будемо сведоци да се стандард грађана бар за мало промени на боље, сем када  се ради о њиховом личном интересу . Велики део буџетских средстава локалне самоуправе одлази  на дневнице, трошкове телефона и амортизацију службених возила која се свакодневно користе у личне сврхе, а у неким случајевима их користе и чланови породица појединих функционера, за сопствене потребе, док амортизацију и гориво плаћају порески обвезници, тј. грађани наше општине. Ово је само један показатељ да представници општинске власти нису озбиљно схватили ситуацију у којој се налазимо, као и спровођење неопходних мера штедње и тиме угрожавају егзистенцију грађана и функционисање  општине Врбас.
По првом извештају државне ревизорске институције уочене су бројне неправилности у раду ЈКП Стандарда, али ћемо накнадне детаље изнети након детаљнијег увида у извештај Државне ревизорске институције.

У Врбасу, 04. 07. 2013. године

ОО СНС Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"