Саопштење ОО ДС

Одговор ДС на саопштење које је изнела СНС медијима у коме се наводе неистине о прекобројном запошљавању партијских кадрова демантују гужве у ОБВ, односно број пацијената који је од 01. априла 2008.године од оснивања болнице, вишеструко увећан.

Ка ОБВ гравитира 235.000 пацијената из седам општина, број постеља је увећан на 270, а број медицинског особља са пратећим немедицинским особљем је остао на истом нивоу. Из тог разлога, због организовања континуираног сменског рада неопходно је ангажовање додатних радника: 45 медицинских сестара-техничара, један лекар, 12 техничких и помоћних радника и три административна радника.

Због новонастале ситуације изазване одлуком РФЗО-а о умањењу средстава за плате и доприносе радника у 2013-ој години за близу 30.000.000 динара, менаџмент болнице се обратио за помоћ Министарству здравља, Покрајинском секретаријату за здравство и Републичком фонду за здравствено осигурање и затражио да се ова одлука повуче.

Тешка економска ситуација је захватила све болнице у Србији а овакав страначки вид деловања указује на једну врло агресивну кампању која ни у ком случају није усмерена ка решавању проблема на добробит грађана Општине Врбас односно пацијената који гравитирају ка ОБВ.

ОО ДС ВРБАС

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"