Саопштење Савеза самосталних синдиката

Савез самосталних синдиката општине Врбас саопштава свом чланству да неће учествовати у раду Локалног савета за запошљавање општине Врбас.

Доношење ове одлуке иницирано је поступцима Локалног савета за запошљавање, чији секретар Душко Ћутило позив без материјала за седницу савета упућује представницима репрезентативних Синдиката 4. јануара за 5. јануар 2017. године. На седници је донета одлука о расписивању јавног позива за реализацију програма у циљу стицања услова за полагање стручног испита у 2017. години и на основу наших сазнања дана 09. јануара 2017. године је објављен јавни позив.

Све ово побуђује сумњу да се Синдикат као социјални партнер и саставни део Локалног Савета за запошљавање истискује из рада овог тела да не ремети концепцију запошљавања политичких и страначких истомишљеника на измишљена радна места. У истом маниру су се заказивале и седнице Социјално-економског савета општине што је за последицу имало да ни ово тело није заживело са радом.

Заказивање седница ад хок, без материјала, без планирања, без рокова за припрему и заузимање ставова чланова органа, поткрепљује сумњу да је присуство Синдиката непожељно због улоге у којој би се поштено залагао за избор кандидата који својим знањем, способностима и социјалним статусом завређују радно место без обзира на страначку припадност. Аматеризам и површност у приступу овако важном питању ствара сумњу да је организатор састанка имао у плану само формално присуство синдиката у ''колективном одлучивању''.

Савез синдиката општине Врбас неће представљати параван Локалном савету за запошљавање општине Врбас због исказаних сумњи у објективност и непристрастност овог Савета. Надамо се да је наша процена овог пута погрешна и да ћете нас демантовати избором најбољих кандидата који су својим знањем, способностима, моралним квалитетима и организационим способностима заслужили шансу да одраде стручну праксу.

Савез самосталних синдиката
                                        општине Врбас

                                                                           Горан Рогановић

КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 14...

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

У Народној библиотеци "Вук Караџић" у Крагујевцу организо...

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

Поводом обележавања 50 година рада, Ликовна галерија Култ...

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

03. сеп 2018. КУЛТУРА

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

27. авг 2018. КУЛТУРА

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

Чланови Школе гусала Културно-уметничког друштва "Вук Ман...