ОПШТИНСКО ВЕЋE

Срђан Станић

за област спорта и омладине

Срђан Станић из Врбаса рођен је 1982 године. Завршио је Средњу стручну школу саобраћајног смера.Бивши професионални фудбалер и некадашњи млади и сениорски репрезентативац Републике Србије у фудбалу. Наступао за клубове: ФК ВРБАС (матични клуб), ОФК БЕОГРАД, СПАРТАК МОСКВУ, ХАЈДУК КУЛА, ДИОШЂЕР МИШКОЛЦ, КАПОШВАР РАКОЦИ, ФЕРЕНЦВАРОШ БУДИМПЕШТА И БОРАЦ ЧАЧАК. У предходном сазиву био je члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. За три године мандата као члана Општинског већа, спорт је у општини Врбас имао значајне резултате тако да је 8 клубова ушло у већи ранг такмичења а појединачни спортови исто тако остваривали су сјајне резултате.
Ожењен и отац двоје деце
Члан је Српске напредне странке.

 

Данијела Илић

за област социјална питања и избегла и расељена лица

Данијела Илић је рођена 1987. године у Врбасу, где је завршила Основну школу и Гимназију. Апсолвент је Правног факултета у Новом Саду, на ком је стекла Сертификат за правну базу података.
2012. године завршила је обуку за развојне пројекте. Студентски програм радне праксе обавила је у Општинској управи у Врбасу. Од 2013. године до 2016. године обаљала је функцију члана Општинског већа општине Врбас задуженог за социјална питања и правну регулативу јавних предузећа и установа. Од 2016. године запослена је у Повереништву за избеглице и миграције Општине Врбас. Од априла 2017. године до фебруара 2020. год. обављала је функцију члана Општинског већа за социјална питања и избегла и расељена лица. Активно је учествовала у раду комисија и радних тела за израду аката из области социјалне заштите. Поседује Уверење о завршеној едукацији за "Унапређење медијске комуникације са маргинализованим групама" као и сертификат Сталне конференције градова и општина за обуку "Добра управа". Остварила је успешну сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије. Заменик је председника Савета за миграције и координатор регионалног стамбеног програма за избегла лица у општини Врбас. Стекла је звање медијатор на Институту за медијацију, преговарање и јавне политике у Новом Саду.
Члан је Општинског одбора Српске напредне странке Врбас.


Ивор Лукин

област комуналних делатности

Ивор Лукин је рођен у Врбасу 1983. године. Завршио је Основну школу "Светозар Милетић" у Врбасу, Средњу електротехничку школу и дипломирао Информационе технологије. До сада је извршавао низ послова у приватном сектору како у домаћим, тако и у страним компанијама, међу којима Вискол - Ветерник, Хемцо - Београд, Пнеутеч - Врбас, Mass Company - Београд. Радио као наставник математике и тренутно завршава мастер студије на Природно математичком факултету. У периоду од 2017. године до 2020. године био је одборник Скупштине општине Врбас.
Члан Српске напредне странке.

 

Никола Гашовић

област верске заједнице и удружења

Никола Гашовић из Бачког Доброг Поља рођен је 1990. године у Врбасу. Гимназију „Жарко Зрењанин“ завршио је у Врбасу, а дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду 2015. године. Активан је члан више спортских клубова и удружења на територији општине Врбас, као и члан Удружења одбојкашких тренера Србије и Удружења одбојкашких тренера Војводине дугогодишњи тренер Фудбалског клуба „Сутјеска“ и Женског одбојкашког клуба „Сутјеска“, секретар је и један од оснивача Удружења грађана Корак младих из Бачког Доброг Поља. Од 2013 године носилац је А лиценце Одбојкашког савеза Србије.
Члан Српске напредне странке.

 

Марјана Мараш

Област здравства и родне равноправности

Марјана Мараш из Равног Села, рођена је 1970. године у Новом Саду. Основну школу је завршила у Равном Селу , а Средњу медицинску школу у Новом Саду. Председница је Комисије за праћење остваривања родне равноправности у општини Врбас од 2005. године. Обављала је дужност члана Општинског већа општине Врбас, Заменика председника Скупштине општине Врбас, а од 2009. године обављала је дужност Председника Скупштине општине Врбас. Од фебруара 2020. године обавља дужност члана Привременог органа општине Врбас. У два мандата обављала је дужност народног посланика у Народној скупштини Републике Србије. Била је члан Одбора за дијаспору и Србе у региону, Одбора за људска и мањинска права и равноправност половаи Одбора за пољопривреду , шумарство и водопривреду.
Члан је Социјалистичке партије Србије од оснивања. Председник је Општинског одбора СПС-а општине Врбас.

 

Наташа Миловић

Област заштите животне средине

Наташа Миловић из Врбаса, рођена је 1972. године. Основну и средњу школу завршила је у Врбасу. Од 2009. до 2012. године запослена је у Другој месној заједници у Врбасу на месту секретара. Од 2012. до 2016. године радила је у Јавном предузећу „Дирекција за изградњу“. Од 2016. запослена је у Општинској управи Врбас у Одељењу за инвестиције, грађевинске и комуналне послове. У периоду од 2009. до 2013. године била је одборник Скупштине општине Врбас.
Члан је Покрета социјалиста.
Удата, мајка троје деце.

 

Габриела Синко

област пољопривреде

Габриела Синко из Змајева, рођена је 1982. године. Завршила је средњу Пољопривредну школу у Футогу и Пољопривредни факултет смер сточарство у Новом Саду. У свом досадашњем раду обављала је послове у фирмама: Нови традинг НС у Змајеву, На фарми „Дозе Ђерђа“ у Бачког Тополи, Фабрици сточне хране „Фенен“ у Ченеју, АД „Сава Ковачевић у Врбасу и као селекционер у Селекционерској кући у Доњем Таванкуту
Члан Савеза Војвођанских мађара и Председник Месног одбора Савеза војвођанских мађара у Змајеву.
Мајка једног детета.

 

 

КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

24. мај 2022. КУЛТУРА

Отворен 54. Фестивал поезије младих

Музичко-поетским програмом током којег су изведене тонови...

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

23. мај 2022. КУЛТУРА

Одржан Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Врбас је у викенду за нама био домаћин Интернационалног ф...

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

19. мај 2022. КУЛТУРА

"Да рата не буде" - скулптуре Новака Јововића у БДП

У просторијама Драмског студија Греда у Бачком Добром Пољ...

Шарлу Лабудовићу признање  ''Капетан Миша Анастасијевић''

19. мај 2022. КУЛТУРА

Шарлу Лабудовићу признање ''Капетан Миша Анастасијевић''

Наш суграђанин Горан Лабудовић Шарло добитник је повеље ...

"Јожеф Пехан - век после" - други део

16. мај 2022. КУЛТУРА

"Јожеф Пехан - век после" - други део

Други део изложбе слика "Јожеф Пехан - век после", посвећ...