Након што је за нешто више од месец дана два пута успешно реализован у Куцури, Програм за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом поново је данас реализован у општини Врбас, овога пута у Равном Селу. Наиме, у Министарству за бригу о селу потписан уговор између овог министарства, општине Врбас и Љиљане Девић и Дејана Лукајића, којима је за решавање стамбеног питања овим уговором припало 1,1 милион динара.

Употребом тешке механизације радници ЈКП "Комуналац" за четири дана санирали су депонију грађевинког материјала у Врбасу, са које су уклонили 15.000 кубних метара отпада, саопштено је из овог предузећа.

Комесаријат за избеглице и миграције објавио је јавне позиве за давање у закуп са могућношћу куповине за 32 стамбене јединице на територији следећих јединица локалне самоуправе: Житиште, Нова Црња, Алибунар, Велика Плана, Бела Црква, Вршац, Пландиште, Сомбор, Крагујевац, Неготин, Дољевац, Ниш, Кладово и Прокупље.

Туристичка организација општине Врбас наступила је на  XII  Међународном сајму туризма и сеоског туризма, који је од 25. до 27. новембра одржан у Крагујевцу.

Савез спортова општине Врбас, Центар за физичку културу "Драго Јововић" и општина Врбас, уз подршку КМФ "Летећи Холанђанин", организоваће ове године Божићни турнир у малом фудбалу Врбас 2021.

Јавно комунално предузеће "Стандард" обавестило је јавност да је су све градске котларнице започеле са коришћењем новог енергента, природног гаса, као и нових извора топлоте, гасних генератора.

Из Канцеларије за младе општине Врбас поново се чују бубњеви - од четвртка настављена је добра пракса поклањања дужне пажње овом инструменту и учења вештине свирања на њему, чије је снажне темеље успоставио сада већ покојни Драгољуб Ђуричић, један од најбољих и најпопуларнијих бубњара са ових простора. Оно што је кроз сарадњу Канцеларије за младе и Ђуричића израсло чак до школе за бубњаре, сада у неком новом облику треба да настави Горан Еветовић, професор у Музичкој школи у Суботици, оснивач одела за удараљке.

Новинар специфичног језичког израза и запажене дикције Петко Копривица је рођен 1951. године у Врбасу.

Покрајинска влада је данас донела неколико закључака о прибављању у јавну својину медицинске опреме у вредности од 71,6 милиона динара.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" најавило је за период од 04. до 10. децембра акцију изношења биљног отпада из домаћинстава у Врбасу и свим насељеним местима општине.

У оквиру пројекта "Шума зове на дијалог", Еколошки покрет Врбаса, у сарадњи са Спортским удружењем "Лазин парк", Јавним комуналним предузећем "Комуналац" - РЈ "Водовод и канализација", Канцеларијом за младе општине Врбас и бројним активним грађанима, организовали су за викенд велику акцију садње дрвећа у Лазином парку.

Компанија China civil engineering construction corporation расписала је тендер за извођење радова на реконструкцији и модернизацији пруге Нови Сад - Врбас, у оквиру деонице Нови Сад - Суботица - Келебија на будућој брзој прузи Београд - Будимпешта.

Програм за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом поново је данас реализован у општини Врбас. Наиме, у Министарству за бригу о селу потписан уговор између овог министарства, општине Врбас и Андреје и Мирослава Брадића из Куцуре, о куповини куће у Куцури за потребе овог младог брачног пара. Ово је други уговор ове врсте који се реализује програмом Министарства за бригу о селу, на територији општине Врбас.

Одбор за решавање стамбеног питања прогнаних Срба из Хрватске и Федерације БиХ позива све прогнаничке породице са подручја Хрватске и Федерације Босне и Херцеговине које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама, да попуне анкетни упитник електронским путем. Позив се односи и на прогнаничке породице које су незадовољне досадашњим решавањем стамбеног питања у Србији. Анкетни упитник се може попунити ОВДЕ. Спровођење анкете је почело 01. новембра и траје 45 дана тј. до 15. децембра 2021. године.

КУЛТУРА

Награда "Карољ Сирмаи" писцу Радовану Влаховићу

30. нов 2021. КУЛТУРА

Награда "Карољ Сирмаи" писцу Радовану Влаховићу

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2021 . годину припала ...

Од среде изложба колажа Иване Флегар

28. нов 2021. КУЛТУРА

Од среде изложба колажа Иване Флегар

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског“

11. нов 2021. КУЛТУРА

Награда „Небојша Деветак“ за есеј „Порицање као игра огледала код Црњанског…

Жири за доделу награде „Небојша Деветак“ за најбољи прило...

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

10. нов 2021. КУЛТУРА

"Double Trouble" Петра Шушулића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

08. нов 2021. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Петра Шушулића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...