Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек донео је решење о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање пројеката од значаја за регионални раст у регионалним областима и јединицама локалних самоуправа. 

У склопу акције "ТЕСТИРАЈ СЕ НА ХИВ ЈЕР ЈЕ ВАЖНО ДА ЗНАШ!", представници Института за јавно здравље Војводине организоваће у четвртак, 01. јуна од 11.00 до 13.00 часова, саветовање и бесплатно тестирање на ХИВ у Врбасу, у дворишту Гимназиије "Жарко Зрењанин".

У Центру за физичку културу "Драго Јововић" завршен је VII Куп нација у боксу за јуниоре и јуниорке. До медаља су стигли такмичари из свих земаља учесница, највише их је засјало на грудима репрезентативаца Србије, чак 22, а финалне борбе, иначе одржане у суботу, донеле су добар бокс и показале да се већ у овом узрасту назиру будући шампиони. Организатори и учесници сложили су се да иако мањи обимом од оног на који су навикли љубитељи бокса, Куп нација за јуниоре и јуниорке поново је био један од најбољих спортских догађаја током године у Врбасу.

Тамара Пантовић, песникиња из Београда, победница је 55. Фестивала поезије младих у Врбасу, одлука је жирија којим је председавао песник Перо Зубац. Другу награду својим стиховима заслужио је Амар Личина из Новог Пазара, а трећу Раде Шупић из Лазаревца. Ове године награда "Станко Симићевић", која се додељује најмлађем финалисти, припала је Дуњи Вулић из Костолца.

На основу акта Сектора за ванредне ситуације, Управе за ванредне ситуације у Новом Саду на територији општине Врбас извршиће се провера исправности система за јавно узбуњивање (сирена).

У Врбасу је данас свечано обележен завршетак друге фазе радова на изградњи ритејл парка, пословног комплекса на више хиљада квадратних метара у ком су продавнице већ сада отворили, али и најавили отварање за скору будућност, неки од најпопуларнијих брендова и трговинских ланаца - DM, Sinsey, Pepco, Планета, ЈYSK... Када у потпуности буде завршен следеће године, Врбас ритејл парк простираће се на 10.000 квадрата. Свечаном отварању присуствовали су Предраг Ројевић и Тијана Алексић, председник општине и заменица председника општине Врбас, представници инвеститора, извођачи радова и други гости.

Oпштинa Врбас обележила је данас општинску славу Спасовдан. Сечењу славског колача, уз свештенике Српске православне цркве, присуствовали су председник општине Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа и установа, радници Општинске управе и грађани. Претходно је у 09.00 часова одржана литургија у цркви Вазнесења Господњег, коју су служили свештеници СПЦ из Врбаса.

Свечаним дефилеом репрезентација учесница и уводним борбама, у Центру за физичку културу "Драго Јововић" почео је VII Куп нација у боксу за јуниоре и јуниорке. Ове године на рингу у Врбасу рукавице ће укрстити десет репрезентација - Чешке, Грчке, Мађарске, Русије, Казахстана, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и домаћина Србије, што овај турнир и даље држи високо на лествици такмичења за младе наде Европске боксерске федерације.

Општина Врбас учествовала је на састанку Мреже начелника управа градова, општина и градских општина Сталне конференције градова и општина (СКГО), Министарства државне управе и локалне самоуправе и ГИЗ-а, на ком су се размењивала искуства и разматрао процес успостављања Јединственог управног места (ЈУМ).

Јавно комунално предузеће "Комуналац" уручило је данас награде победницима традиционалног ликовно-литерарног и фото конкурса. Свих врста радова на тему "Када би планета умела да говори" било је чак 377, које су упутили предшколци и млађи и старији основци.

Општина Врбас, Општински ватрогасни савез и Caritas заједно су организовали у Основној школи "Петар Петровић Његош" показну вежбу на тему смањивања ризика од елементарних катастрофа. Вежба је намењена основцима и спроводи се у целој Србији у оквиру пројекта који већ годинама иницира и којим координира Caritas.

Слепи и слабовиди куглаши из општине Врбас, чланови СК "Вид Марези", поново су забележили сјајне резултате на престижним такмичењима и постали шампиони Србије и Војводине у више дисциплина.

Скупина немоћних, фрустрираних, са идејом дестабилизације властите државе наставља ударе и на институције прављењем лажних узбуна користећи и злоупотребљавајући један од најтрагичнијих догађаја у историји Србије.

Регионална развојна агенција Бачка заказала је за среду, 07. јуна у 10.00 часова, обуку за жене предузетнице у Врбасу.

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...