Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је пет нових јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта. За финансирање и суфинансирање пројеката, обезбеђено је укупно 3.267.800.000 динара.

Екипе "Пута" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" спроводе акцију санације ударних рупа хладном асфалтном масом на територији града Врбаса, саопштено је из овог предузећа.

Троје ученика Средње стручне школе "4. јули", Катарина Којовић, Снежана Граховац и Виктор Киш, награђени су на конкурсу за избор видео радова на тему "Мултикултуралност и етничка разноликост у Војводини", који је настао захваљујући сарадњи Асоцијације Културанова и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Средњошколцима из Врбаса уручени су таблет рачунари за видео рад под називом "Љубав према разликама".

Прве дозе Бионтек-Фајзер вакцина за здравствене раднике стигле су данас у Дом здравља "Вељко Влаховић" где се готово половина запослених пријавила за вакцинацију.

Министарство одбране Републике Србије позива сва лица мушког пола рођена 2003. године и старијих годишта (1991.-2002.), која нису уведена у војну евиденцију, да се јаве ради извршења, законом прописане, обавезе увођења у војну евиденцију.

Током првог тромесечја 2021. спроводиће се третмани дератизације јавних објеката и површина на територији општине Врбас, најављено је из новосадске "Циклонизације".

На порталу E-uprava отворен је посебан формулар за исказивање интересовања за вакцинисање против Covid 19. Грађани Србије који желе да се вакцинишу могу путем тог формулара и да одаберу коју вакцину желе да приме, као и да наведу да ли имају неко од хроничних обољења.

Дежурне екипе Зимске службе ЈКП "Комуналац" спремно су дочекале прве снежне падавине ове зиме, саопштено је у недељу из овог предузећа.

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, упутили су поводом најрадоснијег хришћанског празника честитку свим грађанима који славе Божић према јулијанском календару.

Општина Врбас и Савез спортова општине Врбас обезбедили су за чланове Боксерског клуба "Чарнок" нове тренерке. Опрему су члановима клуба јуче уручили Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Бојан Антонић, генерални секретар Савеза спортова општине Врбас.

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, у новогодишњој честитки пожелели свим грађанима добро здравље и успешну Нову годину.

На основу члана 43. став 1. тачка 1. и 2.  Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Србије“, број 87/2018) и члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванердне ситуације у циљу смањења ризика актуелне епидемиолошке ситуације, Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници (телефонској) одржаној 30.12.2020. године, доноси

Одборници Скупштине општине Врбас усвојили су локални буџет за 2021. годину. На V заседању у актуелном сазиву, последњем у 2020. години, на дневном реду нашло се 25 тачака, а највише расправе, вишесатне, изазвали су последњи ребаланс буџета за 2020. годину, и буџет за 2021. годину. Седница је трајала чак 26 часова, уз само неколико кратких пауза.

Током новогодишњих празника екипе пословних јединица ЈКП Комуналац Врбас - "Чистоћа" и "Водовод и канализација", радиће са незнатно смањеним обимом посла, саопштено је из овог предузећа.

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...