Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за петак, 22. октобар, XII седницу локалног парламента.

Поводом 14. октобра - Дана ослобођења Равног Села, у овом месту данас су положени венци на спомен обележје палим борцима НОБ-а и жртвама фашизма. На овај начин, уз пригодан програм у ком су учествовала деца из Предшколске установе "Бошко Буха" и ученици Основне школе "Бранко Радичевић", обележена је 77. годишњица ослобођења и још једном јавно указано на потребу очувања успомена на славне дане прошлих борби и свих тековина рођених у њима, прво и најважније слободе.

Након што су четири васпитачице Предшколске установе "Бошко Буха", Светлана Вујичић, Бранка Чизмар, Бојана Нововић и Милева Вукићевић, осмислиле пројекат "Вода", предшколци из ове установе добили су прилику да причу о води, њеном значају и потреби да се овај вредни ресурс трајно и организован чува, чују од оних којим је управо брига о њој свакодневни задатак - од запослених у Јавном комуналном предузећу "Комуналац".

Удружење српско-руског пријатељства "Род" организоваће се поводом Дана општине Врбас манифестацију "Дани руске културе".

Еколошки покрет Врбаса, општина Врбас и привредници постигли су ових дана договор о озелењавању великог парка у улици Лазе Костића.

Држава Србија позвала је интерно расељене особе са Косова и Метохије, а које живе на територији централне Србије, да гласају на локалним изборима на КиМ 17. октобра.

Више од 500 паса бројних раса продефиловало је ринговима за оцењивање који су викенда били постављени на теренима Центра за физичку културу "Драго Јововић", у оквиру Националне изложбе паса, првог такмичења ове врсте одржаног у Врбасу.

Дајући свој допринос обележавању Дечије недеље, представници ЈКП "Комуналац" организовали су радионицу на тему екологије за малишане у вртићу "Звездица" ПУ "Бошко Буха". Разговарало се о дечијим еколошким правима и обавезама, али није изостала ни забава и игра, уз слаткише, саопштено је из ЈКП које већ шест година спроводи едукативно – еколошке радионице за децу предшколског, школског и средњошколског узраста..

Непрофитна организација "Центар културног развоја" из Врбаса, биће у уторак, 12. октобра, домаћин "Сусрета српских књижевника", који се организују у Јавној библиотеци "Данило Киш".

Врбас ће у недељу, 10. октобра, бити домаћин Националне изложбе паса свих раса. Уз главни програм биће организоване и две специјалне изложбе, те показна вежба паса из Специјалне полицијске јединице из Новог Сада. 

КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

11. окт 2021. КУЛТУРА

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" организоваће у четвртак, 14...

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

25. сеп 2021. КУЛТУРА

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

Рајко Р. Каришић, уметнички фотограф, представио је синоћ...

Изложба графика Диане Моралес Галициа

24. сеп 2021. КУЛТУРА

Изложба графика Диане Моралес Галициа

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

"Панонски вашар" поново у Врбасу

24. сеп 2021. КУЛТУРА

"Панонски вашар" поново у Врбасу

Врбас ће у суботу и недељу, 25. и 26. септембра, бити дом...