Фестивал поезије младих овогодишњи је добитник националне "Повеље" коју Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровотељством Министарства културе Републике Србије, додељују за дугогодишњи допринос развијању културних делатности – несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе.

Уз подршку Министарства за бригу о селу, још један млади брачни пар из Куцуре добио је данас средства за куповину сеоске куће са окућницом. Ово је четврти уговор ове врсте у 2023. години којим су четири породице са децом трајно решиле стамбено питање.

Туристичка организација представила је претходних дана туристичке потенцијале општине Врбас на сајмовима туризма у Крагујевцу и Новом Саду, саопштено је из ТООВ.

Јесења акција одношења биљног отпада из домаћинстава у Врбасу планирана је за суботу, 16. децембар. У насељеним местима општине Врбас иста акција почеће од 18. децембра, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

У завршном кораку реализације пројекта "Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству" - "Разиграно родитељство", данас су учесницима у програму - Предшколској установи "Бошко Буха", Дому здравља "Вељко Влаховић" и Центру за социјални рад, уручене вредне донације за лакше спровођење новоусвојених пракси. Овај програм и пројекат заједно координирају УНИЦЕФ и ЛЕГО Фондација, а општина Врбас постала је његов део уз подршку Сталне конференције градова и општина - СКГО.

Низом културних и спортских програма осмишљених с намером да промовишу дружење и помогну изградњу поверења и снажнијих односа међу разним организацијама и њиховим члановима, у Врбасу је под покровитељством локалне самоуправе обележен 03. децембар - Међународни дан особа с инвалидитетом. Учествовао је велики број организација: Општинска организација инвалида рада, Друштво за спорт и рекреацију инвалидних лица општине Врбас, Међуопштинска организација Савеза слепих и слабовидих, Удружење ратних војних инвалида Врбас, Удружење за помоћ МНРО "Кућица" Врбас, Удружење "Мултиарт" Врбас и друге.

Скупштина општине Врбас усвојила је на данашњој седници одлуку о исплати једнократне новчане помоћи у висини од 10.000 динара ученицима средњих школа са територије општине, који су држављани Републике Србије.

У настојању да континуирано унапређује својe услугe и прилагоди се потребама корисника, Пошта 21460 Врбас данас је озваничила отварање адаптираног простора у улици Густава Крклеца број 17, саопштила је Пошта Србије.

Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, заказала је по хитном поступку за четвртак, 30. новембар, XXVI седницу локалног парламента.

Шаховски клуб Сутјеска из Бачког Добро Поља организовао је Меморијални турнир "Сећање 2023", у спомен свих преминулих шахиста који су некада наступали и водили ово популарно спортско друштво.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"