Амар Личина, млади песник из Новог Пазара, победник је 56. Фестивала поезије младих. Жири у саставу Перо Зубац, председник, Снежана Николић и Горан Лабудовић Шарло, чланови, другу награду доделио је Симони Дмитровић из Београда, а трећу њеном суграђанину Ђорђу Јовановићу. Награда "Станко Симићевић" за најмлађу учесницу финалне вечери, припала је Милици Боровчанин из Сокоца.

Због великог интересовања грађана, Министарство здравља у недељу, 26. маја, наставља акцију бесплатних превентивних прегледа, коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције.

Општина Врбас конституисала је Штаб за заштиту од пожара стрних усева и жетве у 2024. години, који је усвојио План и програм посебних мера заштите од пожара. Ове мере састоје организацију сталног дежурства, рад осматрачке службе и службе обавештења, затим преглед и контролу исправности свих машина које учествују у жетви и берби, као и у транспорту стрних и других усева, те правилно камарисање стрних усева и сламе, а све у складу са Законом о жаштити од пожара и Правилника о посебним мерама заштите од пожара у пољопривреди.

У част финалиста Фестивала поезије младих, који се 56. пут одржава у Врбасу, приређен је свечани пријем у згради Скупштине општине Врбас. Финалистима је добродошлицу у Врбас прва пожелела заменица председника општине Тијана Алексић, која је истакла да је Врбас више од пет деценија престоница песништва.

У оквиру овогодишњег Фестивала поезије младих у Ликовној галерији Културног центра Врбаса у среду је отворена јубиларна, 50. Палета младих, изложба слика уметника који се наменски јављају за учешће у овом традиционалном пратећем програму најпознатије врбаске културне манифестације.

Републички хидрометеоролошки завод је проследио упозорење за подручје Србије на временске непогоде у последњој декади маја.

У Врбасу је у уторак почео 56. Фестивал поезије младих.

На завршном турниру Лиге млађих категорија у узрасту Ж12, одржаном у Новом Саду, Женски рукометни клуб Врбас освојио је шампионску титулу. Популарне најмлађе "Вучице" окитиле су се златним одличјем након што су у две утакмице са директним конкурентима оствариле две победe, и то над екипом Кањиже из истоименог места и екипом Војводине из Новог Сада.

Општина Врбас и Министарство рударства и енергетике четврту годину заредом обезбедили су новац за енергестску санацију кућа и станова на територији општине. Житељима Врбаса, Савиног Села, Куцуре, Равног Села, Бачког Доброг Поља и Змајева који желе да упола цене финансирају набавку материјала и извођење радова, имају боље грејање и климатизацију, и плаћају мање рачуне, на располагању ће укупно бити 8.750.000 динара. За замену столарије, котлова, фасада, локална самоуправа и ресорно министарство су ове године издвојили по 4.375.000 динара. Уговори су данас потписани у Мастер центру Новосадског сајма, а одлука о корисницима средстава биће донета на основу јавног конкурса, који ће бити расписан наредних дана.

Средња стручна школа "4. јули" увешће од нередне, школске 2024/2025. године, два нова образовна профила - техничар за дизајн у машинству и техничар за дигиталну графику и интернет обликовање. За покретање два нова смера, за које се очекује да побуде интересоање међу ученицима који завршавају основну школу, опрему и наставна средства обезбедило је Министарство просвете.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"