На Конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, који се расписало Министарство правде Републике Србије, Гимназији "Жарко Зрењанин" одобрено је 1.934.680 динара за реализацију пројекта набавке нове рачунарске опреме за кабинет информатике.

На основу члана 43. став 1. тачка 1. и 2.  Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Србије“, број 87/2018) и члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванердне ситуације у циљу смањења ризика актуелне епидемиолошке ситуације, Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници (телефонској), одржаној 07. 05. 2021. године, доноси

Општинска организација Црвеног крста Врбаса обележиће од 08. до 15. маја Светски дан Црвеног крста и Недељу Црвеног крста. Главна тема овогодишње прославе формулисана је као "UNSTOPPABLE – НЕЗАУСТАВЉИВИ; Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно", коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић примио је прву дозу вакцине Sinopharm против COVID 19, саопштено је данас из локалне самоуправе. Ројевић, који је током зиме прележао корона вирус, вакционисао се на главном вакциналном пункту у Дому здравља 'Вељко Влаховић'. Након вакцинације Ројевић је разговарао са грађанима Врбаса и позвао их да у што већем броју приступе имунизацији.

Покрајинска влада - Покрајински секретаријат за привреду и туризам, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, представили су данас појединости у вези са три нова конкурса у области запошљавања, који су расписани на укупан износ од 42 милиона динара.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић и председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић честитали су Васкрс свим верницима који највећи хришћански празник обележавају по јулијанском календару.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" oбавештава грађане да ће благајна у управној згради предузећа бити затворена током првомајских и васкршњих празника. Екипе Пословне јединице "Чистоћа" и Пословне јединице "Водовод и канализација" ће радити по унапред одређеном распореду.

У складу са извођењем третмана у оквиру повољних метеоролошких услова, "Циклонизација" АД помера планиране третмане сузбијања крпеља. Третирање ће се вршити у периоду од 29. априла до 08. маја 2021. године, на јавним површинама територије општине Врбас, саопштено је из "Циклонизације".

Статус енергетски угроженог купца електричне енергије, који је добијен по старом Закону о енергетици, има 63.874 потрошача, а процене Министарства енергетике су да ће нови, недавно усвојен документ, омогућити да ову повољност у Србији искористи око 200.000 људи из категорије социјално угрожених, пренео је дневни лист Блиц.

Уз поштовање предложених епидемиолошких мера које су донеле измене у односу на уобичајене и препознатљиве активности, Удружење за борбу против дијабетеса града Врбаса "Плави Врбас", обележило је 07. април - Светски дан здравља и месец борбе против шећерне болести, саопштено је из ове организације. Овим поводом јавности се обратио Игор Црњански, председник "Плавог Врбаса" и члан Савета за здравље општине Врбас.

КУЛТУРА

Изложба 11 уметника, професора и сарадника ФПУ, постављена у Врбасу

06. мај 2021. КУЛТУРА

Изложба 11 уметника, професора и сарадника ФПУ, постављена у Врбасу

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у среду је от...

Познати резултати Пролећног конкурса 2021

21. апр 2021. КУЛТУРА

Познати резултати Пролећног конкурса 2021

Након што је пре нешто више од месеца дана расписан литер...

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...