У четвртак је одржана X седница Скупштине општине Врбас. Као најважнија тачка дневног реда издвојио се ребаланс буџета за 2021. годину. 

Јулска акција одношења ПЕТ отпада са улица у Врбасу обавиће се у суботу, 31. јула, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Општина Врбас успешно је преузела управљање Централним постројењем за прераду отпадних вода - ЦППОВ, који је изграђен уз подршку Европске уније, закључено је на данашњем састанку представника општине Врбас са представницима Европске комисије и Делегација ЕУ у Србији. На састанку, ком су присуствовали и представници Министарства животне средине и Министарства за ЕУ интеграције, било је речи о даљим модалитетима и могућностима унапређења рада пречистача кроз укључивање привредних субјеката уз Велики бачки канал у рад пречистача.

Општина Врбас расписала је ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА У СПРОВОЂЕЊУ МЕРА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ У ДОМАЋИНСТВИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ВРБАС.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" обавештава становнике Бачког Доброг Поља да ће због квара на дубинској пумпи, данас, 28. јула у поподневним часовима и сутра, 29. јула, до отклањања квара, бити смањен притисак воде. Уз обавештење упућен је и апел потрошачима да се вода рационално троши.

Након скоро месец дана такмичења и серије одличних утакмица, V Меморијални турнир у малом фудбалу "Бранко Радовић - Лепи" стигао је до саме завршнице. За среду, 28. јул, заказане су финалне утакмице, а организатори турнира, Спортско удружење "Блок Васиљ Копривица", позива све љубитеље спорта да својим присутвом увеличају завршницу такмичења.

Приликом јучерашње посете Врбасу, организоване због потписивања уговора о реконструкцији Основне школе "Светозар Милетић" и четири вртића Предшколске установе "Бошко Буха", потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, била је гошћа емисије "Из нашег града" ТВ Бачка.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас у у Врбасу  уговоре о реконструкцији Основне школе "Светозар Милетић" и четири вртића Предшколске установе "Бошко Буха" - "Ливадица", "Бубица", "Полетарац" и "Вила". Након завршетка радова у овим образовним објектима рачуни за електричну и топлотну енергију бити знатно умањени, а укупна емисија угљен-диоксида биће смањена за 40 одсто, односно за око 400 тона годишње, најавила је потпредседница Владе. Вредност радова, који почињу крајем месеца и требало би да буду готови до априла наредне године, је скоро 1,5 милиона евра.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић одржала је састанак у Палати "Србија" са градоначелницима и председницима општина, који на територији својих локалних самоуправа имају дворце, виле и летњиковце, у циљу очувања културне баштине. Она је са представницима градова и локалних самоуправа разговарала о могућностима реконструкције, као и утврђивања намене ових објеката.

Сваког радног дана од 18 часова Градски музеј у Врбасу организује пројекције филмова са 21. међународне смотре археолошког филма.

КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Животок града"

23. јул 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Животок града"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Заједничка изложба три сликарке "Обележја интроспекције"

02. јул 2021. КУЛТУРА

Заједничка изложба три сликарке "Обележја интроспекције"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

17. јун 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...