Откуп кућа за избеглице

Фонд  за  пружање  помоћи  избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине расписао је два јавна позива за пружање помоћи за стамбено збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица. Први позив односи се на откуп сеоских кућа са окућницом и у њему могу учествовати лица која имају пребивалиште, односно боравиште у општинама Врбас, Бечеј, Бачка Паланка, Вршац, Жабаљ, Житиште, Зрењанин, Србобран, Инђија, Кикинда, Кула, Рума и Тител, док се други позив односи на пружање помоћи за стамбено збрињавање кроз набавку грађевинског материјала као помоћ започетој изградњи стамбених објеката у власништву ових лица. На другом позиву могу учествовати избегла, прогнана и расељена лица са територија општина Врбас, Апатин, Оџаци, Сремска Митровица и Темерин.
  Први јавни позив се расписује за лица која су у складу са законом имала статус избеглих, прогнаних и расељених лица са боравиштем, односно пребивалиштем, на територији  Аутономне Покрајине Војводине до дана оснивања Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, 21. децембра 2006. године, смештена су у колективним центрима или су у подстанарском односу, а која имају намеру да остану и живе у локалној заједници у којој имају боравиште и баве се пољопривредном производњом. Mаксималан износ средстава за пружање помоћи за стамбено збрињавање по кориснику износи 6.000 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан исплате, од чега је 50% средстава неповратно, а преосталих 50% се враћа Фонду најкасније до 10 година од момента доделе средстава. Други јавни позив се расписује за лица која су у складу са законом имала статус избеглих, прогнаних и расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији АП Војводине до дана оснивања Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, 21. децембра 2006. године, а која су започела изградњу стамбеног објекта на територији АП Војводине и која имају намеру да остану да живе у локалној заједници у којој имају пребивалиште, односно боравиште. Започетим објектом сматра се грађевинско земљиште са најмање изграђеним темељом. Максималан износ за ову врсту помоћи је 5.000 евра, од чега је 50% средстава неповратно, а преосталих 50% се враћа Фонду најкасније у року од осам година од момента доделе средстава.
  Јавни позиви су отворени до 30. новембра 2010. године. Прецизне информације у вези са јавним позивом могу се добити на адреси http://www.fondajnfort.rs/menu/javni_poziv.html, у Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 25, или на телефон 021/475 42 95.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"